basket search profile

Savojkål vorbote 3, fröer Grönsaksfröer

En extrem tidigt och mycket snabbväxande huvudkål vars blad äts tillagade eller färska. Sorten är lättodlad och passar perfekt för tidig skörd i växthus men kan lika gärna odlas för skörd sommar, höst och vinter. 

39,00 kr
Utgått för säsongen
4

En extrem tidigt och mycket snabbväxande huvudkål vars blad äts tillagade eller färska. Sorten är lättodlad och passar perfekt för tidig skörd i växthus men kan lika gärna odlas för skörd sommar, höst och vinter då den tål kyla mycket bra utan att ta skada.

Vorbote har mörkgröna yviga ytterblad som är buckliga och krusiga med ådror. Har en mild och lite nötaktig smak. Eftersom savjokålen har en mild smak passar den utmärkt i råkost och sallader. Även mycket god gräddstuvad

Skydda med nät mot angrepp av fjäril, mal och fluga.

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.


 

Mer information
Artikelnummer V-116
Tillverkningsland Sverige
Portionsmängd 600 fröer
Sådd Så två frön i varje kruka med planteringsjord 4-6 veckor före utplantering. Vattna före sådd. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera dem varmt, ca 20 grader. Håll jorden fuktig. När fröna grott, placera krukorna, i ett ljust fönster, i ca 15-18 grader. Ta bort den svagaste plantan av de två. Avhärda innan utplantering. Täck med fiberduk hela säsongen.
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-15 dgr
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 50 cm
Odlingsläge Sol
Odling Trivs bra i både sol som halvskugga. Men den vill ha vatten och gödsel. Vid utplantering sätt ner varje planta så att jorden når upp till första bladparet. Var rädd om rötterna. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt.
Skörd Skörda vid behov genom att bryta av de yttre bladen. Kan skördas från Juli fram till Oktober. Godast efter ett par frostnätter.
Skördas f.r.o.m September
Årighet Ettårig
Växthöjd Uppgift saknas/mix
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Savojkål vorbote 3, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor