basket search profile

Spenat Apollo, fröer - NYHET 2022 Grönsaksfröer

Spenat är en av de mest användbara bladgrönsakerna som kan användas både färsk och tillagad. 'Går även utmärkt att frysa in. Odlingsvärd hela säsongen och har hög kvalitet av stora gröna blad. Späda blad kan skördas som baby leaf. Mycket snabbväxande och stocklöpningsresident. Kan även sås på hösten för övervintring och tidig vårskörd. 

39,00 kr
Slut (inventeras)
2

Spenat är en av de mest användbara bladgrönsakerna som kan användas både färsk och tillagad. Går även utmärkt att frysa in. Odlingsvärd hela säsongen och har hög kvalitet av stora gröna blad. Späda blad kan skördas som baby leaf. Mycket snabbväxande och stocklöpningsresident. Kan även sås på hösten för övervintring och tidig vårskörd. 

Njut av en god sallad eller en vitaminrik smoothie gjord av spenat

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer V-158
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Nelson Garden
Latinskt namn spinacia oleracea
Fröportion 700 fröer
Sådd Så direkt på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt (inte blöt) under grotiden. Så i omgångar för att få tillgång hela säsongen.
Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 5-15 dagar
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 5-10 cm
Odlingsläge Sol
Odling Trivs i näringsrik jord. Så gärna i omgångar under hela säsongen, men gör uppehåll under sommaren då den lätt går i blom. Så gärna igen tidig höst eftersom spenat växer enormt snabbt.
Skörd Bladen skördas efterhand. Lämna några blad från varje planta kommer det att växa upp nya blad igen och man kan skörda samma planta igen, så länge den inte går i blom.
Skördeklar Tidig
Höstsådd Kan även sås på hösten för övervintring och få en tidig vårskörd.
Växttyp F1-hybrid
Medicinal Innehåller en mängd nyttiga vitaminer, viktiga antioxidanter och antiinflamatoriska beståndsdelar som är bra b l a för minnet, synen och förebygger inflamation. Håller kolesterolnivåerna under kontroll och förebygger även cirkulation och hjärtproblem. Med
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Spenat Apollo, fröer - NYHET 2022
Ditt omdöme
Inga frågor