basket search profile

Spenat Nyzeeländsk, fröer Grönsaksfröer

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 27, 2022

Tacksam sommargrönsak som används likt vanlig spenat. Stor, högväxt med frodigt växtsätt och bildar en stor, förgrenad och utbredd bladmassa med mörkgröna, spetsiga och krispiga blad. Rikgivande för både sommar och höst skörd. Bra även under högsommar då den inte går så lätt i blom. En mycket odlingsvärd bladgrönsak. Bladen och de saftiga skottspetsarna används färska, kokta eller stuvade. Går även bra att frysa in 

39,00 kr
Utleveransvecka 27

Tacksam sommargrönsak som används likt vanlig spenat. Stor, högväxt med frodigt växtsätt och bildar en stor, förgrenad och utbredd bladmassa med mörkgröna, spetsiga och krispiga blad. Rikgivande för både sommar och höst skörd. Bra även under högsommar då den inte går så lätt i blom. En mycket odlingsvärd bladgrönsak. Bladen och de saftiga skottspetsarna används färska, kokta eller stuvade. Går även bra att frysa in. 

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer V-133
Tillverkningsland Sverige
Portionsmängd 150 fröer
Sådd Förodla gärna 4-5 veckor före utplantering. Så glest på såjord. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Ställ varmt för lättare groning.Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Efter uppkomst ställ på ett ljust och svalt ställe. Omplantera 1 planta/kruka med gödslad jord. Avhärda plantorna före utplantering när frostrisken är över. Täck gärna med fiberduk.
Så f.r.o.m Mars
Grotid 20-40 dagar
sådjup 2 cm
Plantavstånd 40 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Växer bra i de flesta jordar men utvecklas bäst i välgödslad, varm och lucker jord. Så gärna i omgångar under hela säsongen. Täck med gräsklipp som gör att det håller markfukten kvar och hindrar ogräs.
Skörd Skörda efterhand som toppar och blad växer till.
Skördas f.r.o.m Juni
Höstsådd .
Årighet Ettårig
Näring Vitaminer och mineralämnen
Medicinal Innehåller en mängd nyttiga vitaminer, viktiga antioxidanter och antiinflamatoriska beståndsdelar som är bra b l a för minnet, synen och förebygger inflamation. Håller kolesterolnivåerna under kontroll och förebygger även cirkulation och hjärtproblem.
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Spenat Nyzeeländsk, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor