basket search profile

Sommarmorot Harlequin Mix F1, fröer Grönsaksfröer

En härlig mix av tidiga sommarmorötter som är tunna flerfärgade i violett, gult, orange och vitt. Krispiga och söta.

39,00 kr
Slut (inventeras)
9

En härlig mix av tidiga sommarmorötter som är tunna flerfärgade i violett, gult, orange och vitt. Krispiga och söta. Växer snabbt för skörd under hela året. Sorten kan odlas på flera sätt beroende på hur odlingsytan ser ut; i rader, i stora krukor och i bredsådd då fröerna strösslas ut över ytan och täcks med jord.

Goda att ätas direkt men kan även användas i sallader och wokrätter. Utmärkt även för infysning. 
 
Välkommen att handla dina fröer online hos Klostra
Mer information
Artikelnummer V-151
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 400 frön
Sådd Direktsådd: Tidigt, så snart jorden går att bruka, slutet av juni. Vattna i såfåran före sådd. Håll sådden fuktig. Täckning med fiberduk efter sådd ger snabbare groning och hindrar angrepp från skadeinsekter. Låt fiberduken ligga på till skörd.
Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 2-4 veckor
sådjup 1 cm
Plantavstånd 5 cm
Odlingsläge Sol
Odling Utvecklas bäst på mullrik och väldränerad jord. Vattna vid torka. Gallra och rensa bort ogräs när plantan är liten, annars finns risk för kvävning. Fiberduk skyddar mot skadeinsekter. Växla odlingsplats från år till år.
Skörd Skördas in på hösten, täck morotslandet med löv så kan du skörda en bit in på vintern. Oftast äter man upp sin skörd men annars är det gott med inlagda morötter eller syrade. Morötter kan förvaras svalt och fuktigt under övervintring. Använd en hink eller liknande. Ställ den svalt. De håller sig under hela vintern.
Skördeklar Tidig
Skörd Augusti
Höstsådd Så på friland i oktober i norr och november i söder. Tar lång tid på sig att gro - så mycket sent på hösten just innan frosten anlänt. Redan under tidig vår börjar de späda morotsplantorna komma upp. Välj en tidig sort och skörda nästan en månad tidigare
Växttyp F1-hybrid
Näring I morötter finns ämnet betakaroten som i kroppen omvandlas till A-vitamin. Vitamin A är bland annat bra för mörkerseendet, huden och håret.
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Kort om odling Morötter kan odlas året runt genom att så frön regelbundet. Var tredje och fjärde veckan är idealisk för en årlig gröda.Morötter odlas bäst på den öppna marken men kan även odlas i pallkrage. Innan du sår morötter tar du bort eventuellt ogräs och luckrar upp jord fint och det är en fördel om jorden har odlats i året innan. Morötter växer bäst i ljus, sandjord och de klarar sig sämre i tung lera. Morötter sås normalt utomhus mellan april och juli och skördas under hela sommaren och hösten. Tidiga sorter kan såas så tidigt som februari under fiberduk. När morotplantorna är stora nog för att hanteras behöver de tunnas ut. Detta görs bäst stegvis. Första gallringen räcker 2-4 cm mellan plantorna. Efter cirka fyra veckor senare tunnar man ut igen till ett slutligt avstånd på 10 cm. Låt inte morotsblast och rens ligga kvar. Doften kan locka till sig morotsflugan.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sommarmorot Harlequin Mix F1, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor