basket search profile

Vinterportlak, fröer Grönsaksfröer

Bladgrönsakernas Rolls Royce. Mycket lättodlad året runt. Bladen är små krispiga, ovala och lite köttiga som bildar tuvor på späda stjälkar. Har en frisk mild smak. Skördas både vinter och vår.

19,50 kr 39,00 kr
-50%
Utgått ur sortimentet
2

Bladgrönsakernas Rolls Royce. Mycket lättodlad året runt. Bladen är små krispiga, ovala och lite köttiga som bildar tuvor på späda stjälkar. Har en frisk mild smak. Skördas både vinter och vår. Används färsk i sallader och som smörgåsgrönsak eller bara lägga upp några blad på ett fat och ringla lite olja över. Bladen innehåller antioxidanter och höga halter av A och C-vitamin. 

Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se

Mer information
Artikelnummer V-135
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 900 fröer
Sådd Förså gärna inomhus i glesa rader. Strö ut fröerna över fuktig jord. De behöver inte täckas med jord då fröerna är så små. Täck med klar plast med lufthål och plantera ut efter avhärdning. Eller så på friland när jorden reder sig. Vattna före sådd och håll fuktigt under grotiden. Så i omgångar för tillgång hela sommaren. Passar för friland, bänk och växthus men kan även krukodlas inomhus året runt.
Så f.r.o.m April
Grotid (dagar) 10-30 dagar
Plantavstånd 10 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Odla helst på skyddad växtplats då plantan kan skadas av regn och snö. Växer bra även i mörker och kyla. Man behöver ha lite tålamod då vinterportlak växer långsamt till en början . Marktäckning är ett tips så håller sig jorden fuktig.
Skörd Skörda små blad genom att nypa av toppen och lämna ett eller två bladpar kvar så kommer plantorna att förgrena sig och växa vidare.
Skördeklar Tidig
Skörd Juni
Näring Höga halter av A och C-vitamin
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vinterportlak, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor