basket search profile

Tulpan Jonquieres, sen fylld tulpan - STORPACK 100 (60% rabatt) Höstlökar storpack

En underbar vacker Tulpan med pionliknande krämvita blommor med rosa/röda ränder i mitten och på sidorna av kronbladen. När den öppnar sig desto mer rosa/röd blir den Du får 100 st stora kvalitetslökar.

450,00 kr 1 125,00 kr
Slut för säsongen

Om du vill ha något unikt i trädgården är Jonquieres den du letar efter. En underbar vacker Tulpan med pionliknande krämvita blommor med rosa/röda ränder i mitten och på sidorna av kronbladen. När den öppnar sig desto mer rosa/röd blir den. Du får 100 st stora kvalitetslökar. Välkommen att köpa dina vårlökar hos Klostra.se!

Mer information
Artikelnummer T-503-100
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Antal lökar >100 st lökar
Lökstorlek 12/11
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd med spetsen uppåt
Växtzon, perenner C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Planthöjd 45 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från maj i landets södra delar
Tulpangrupp Sen fylld tulpan
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Jonquieres, sen fylld tulpan - STORPACK 100 (60% rabatt)
Ditt omdöme
Inga frågor