basket search profile

Gode Henriks målla (lungrot), perenn bladväxt

Flerårig målla. Ger spenatlika blad tidigt på sommaren. Senare kan du skörda blomstjälkarna och laga till som sparris. Tålig, frisk och övervintrar om den står väldränerat.
35,00 kr
Slut (inventeras)
Flerårig målla. Ger spenatlika blad tidigt på sommaren och senare kan du skörda blomstjälkarna och laga till som sparris. Tålig, frisk och övervintrar om den står väldränerat.
Mer information
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Perenn
Plantvård och plantering För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Sallatsplantor gillar inte inomhusklimatet och vill ut direkt till svalka och fukt. Om du är rädd för nattfrost - täck plantorna med fiberduk. Om du ändå väljer att ha dem inomhus ett tag - ställ dina plantor svalt och var flitig med blomsprutan. Detta innebär också att sallat helst odlas vår och höst. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Sätt på samma djup som i tidigare kruka/jordklump. Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Odling Växtzon 4-7.
Latinskt namn Chenopodium bonus-henricus
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Maj
Odlingsläge Sol
Växtzon Zon 4
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gode Henriks målla (lungrot), perenn bladväxt
Ditt omdöme