basket search profile

Alfalfafrön, EKO 180 g - fröer till groddning Fröer för groddning

Alfalfafrön är det absolut vanligaste fröet för groddodling och de får en väldigt neutral, frisk smak med en krispig konsistens. 

79,00 kr
Slut (inventeras)
6

Fröerna är grobarhets-testade och testade för salmonella och e-coli

Alfalfafrön är det absolut vanligaste fröet för groddodling och de får en väldigt neutral, frisk smak med en krispig konsistens. Alfalfagroddar passar i stort sett till all sorts mat, på mackan eller i smoothien. Blanda gärna alfalfafröna med andra frön som grönkål, rödkål, broccoli eller senap för ett smakrikare resultat.

Mer information
Artikelnummer G-905
Fröportion 180 gram
Odling

Hur odlas de?

Alfalfafrön kan både odlas som groddar och skott.

Groddar: Grodd är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd tar sig ur fröskalet och söker efter något att rota fast sig i, vilket inte finns. Därför är groddar ofta krokiga och sneda som ett resultat av det ivriga sökandet efter fastrotning. Efter skörd äter man hela grodden, både frö och svans. Groddar odlas med bara vatten i odlingsburk.

Skott: Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen i sökan efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta, i jord eller på hushållspapper.

 

Rengöring:Rengör dina frön noga innan du groddar dem. Läs mer om rengöring här.
Dosering: 
1-2 msk per odlingstillfälle 
Blötläggning:8-12 timmar
Skörda efter: 4-5 dagar 
Smak: Frisk och krispig smak

Alfalfagroddar odlas med fördel i max 4 – 5 dagar. Detta för att deras svansar inte ska växa ihop i varandra och för att de ska bevara sin koncentrerade näring och friska smak. Under varma sommardagar kan de vara färdiga på bara 3 dagar. 

Tänk på att aldrig odla alfalfagroddar i direkt solljus då de blir väldigt beska. Det går bra att odla dem i totalt mörker, lägg bara en handduk över.

Alfalfafrön är de som passar bäst att blanda med andra frön. Rädis-alfa-broccoli är en klassiker! Det går också att blanda alfalfafrön med 10-30% senapsfrön eller 5-10% krassefrön. 

Du hittar vår guide för att odla groddar, skott och blad här.

 

Ekologisk Ja
Varumärke Sproutly
Skriv din egen recension
Du recenserar:Alfalfafrön, EKO 180 g - fröer till groddning
Ditt omdöme
Inga frågor