basket search profile

Gurka Baby H, minigurka, gurkplantor Plantor (Ø 6 cm)

Baby H är en mycket smakrik och tidig minigurka. Den bli ca 15 cm men plocka gärna redan vid 10 cm vilket inträffar ca 2 veckor efter gryning. Köp dina gurkplantor på nätet redan nu. Du bestämmer själv när du vill ha leverans.
37,00 kr
Utgått ur sortimentet
136
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Baby H är en mycket smakrik och tidig minigurka. Den bli ca 15 cm men plocka gärna redan vid 10 cm vilket inträffar ca 2 veckor efter gryning.
Mer information
Artikelnummer D-573
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Växttyp F1-hybrid
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering Planteras i växthus eller utomhus i skyddat läge vid natt-temp minst 12°C . Ge rikligt med vatten och näring - gurka gör slut på näring snabbt. Håll koll på när rötterna når fram till krukkanten eller botten. När du planterar om ska du sätta ner plantan så att jorden når upp till första bladparet. Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med ett tuffare klimat genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka, ta bort den från plantan, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Växthus
Odling När du planterar om ska du sätta ner plantan så att jorden når upp till första bladparet. I växthuset binds plantan upp och toppas när den når taket. Om du inte vill toppa så bind och låt hänga. Ge rikligt med vatten och näring - gurka gör slut på näring snabbt. Håll koll på när rötterna når fram till krukkanten eller botten (om du har den i kruka). Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön. Gurka ska inte pollineras. Den vill ha porös, varm och välgödslad jord. Vattna och gödsla regelbundet.
Latinskt namn Cucumis sativus
Plantavstånd 50 cm. Radavstånd 100 cm.
Frukt/bärstorlek 15-18 cm
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gurka Baby H, minigurka, gurkplantor
Ditt omdöme
Inga frågor