basket search profile

Kål Pak Choi Bonsai F1, fröer Grönsaksfröer

En läcker snabbväxande och populär kålsort med kraftiga, krispiga stjälkar och milda blad. En av de allra minsta sorterna som utvecklar små kålplantor på bara några veckor. Den har vita bladstjälkar och  gröna bladskivor. Är lättodlad och köldtålig. Kan ätas såväl råa som tillagade.

 

39,00 kr
Utgått för säsongen
2

En läcker snabbväxande och populär kålsort med kraftiga, krispiga stjälkar och milda blad. En av de allra minsta sorterna som utvecklar små kålplantor på bara några veckor. Den har vita bladstjälkar och  gröna bladskivor. Är lättodlad och köldtålig. Kan ätas såväl råa som tillagade. Färska i en sallad eller i en wokrätt. De minsta bladen smakar bäst att äta råa och de större bladen passar bättre om de kokas, wokas eller steks tillsammans med ingefära, chilli och/eller vitlök. Den går även bra att förvälla och frysa in. 

Skydda med nät mot angrepp av fjäril, mal och flugor. 

Välkommen att köpa fröer på nätet hos Klostra.se.

 

Mer information
Artikelnummer V-123
Portionsmängd 100 fröer
Sådd Förodla gärna några veckor innan utplantering. Vattna före sådd. Bra näringsrik jord med lagom fuktighet för snabbare tillväxt. Placera dem varmt, ca 20 grader. Håll jorden fuktig inte blöt. När fröna grott, placera krukorna, i ett ljust fönster, i ca 15-18 grader. Avhärda innan utplantering. Täck gärna sådden med fiberduk vilket ger snabbare groning och hindrar ev. angrepp av skadeinsekter.
Så f.r.o.m Mars
Grotid 5-15 dagar
sådjup 1 cm
Plantavstånd 20-35 cm
Odlingsläge Sol
Odling Så i gärna i flera omgångar. Det bästa är att så på sensommaren eller hösten, alternativt tidigt på våren.
Skörd Om man sår under våren så vänta inte så länge med att sköra då plantorna kan gå i blom under sommaren och smaken blir sämre. Så istället i omgångar.
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Juli
Växttyp F1-hybrid
Årighet Ettårig
Växthöjd 10-20 cm
Näring Kål är rikast på antioxidanter bland grönsaker, dvs vitaminer och och andra ämnen som skyddar mot hjärt-och kärlsjukdomar och cancer.
Svårighetsgrad Enkel
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kål Pak Choi Bonsai F1, fröer
Ditt omdöme