basket search profile

Kinesisk Salladskål Selection KRAV, fröer - NYHET 2023 Grönsaksfröer

Kinesisk Salladskål Selection ger kompakta, cylindriska huvuden på ca 1 kg. Är snabbväxande och har en mycket mild och god smak. Passar i wokrätter, i sallader eller ha till kimchi. 

45,00 kr
Slut (inventeras)

Kinesisk Salladskål Selection ger kompakta, cylindriska huvuden på ca 1 kg. Är snabbväxande och har en mycket mild och god smak. Passar i wokrätter, i sallader eller ha till kimchi. Är även lagringsduglig. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

Mer information
Artikelnummer Q-270
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Eco Grow
Latinskt namn brassica rapa var. pekinensis
Fröportion 50 frön
Sådd

Bör inte odlas före juni pga. risk för stocköppning. Förkultivera i växthus eller direkt på friland i juni och framåt. Så gärna i omgångar med tre veckors intervall. Huvudena är redo att skördas när de börjar knyta sig. Fiberduk eller kålnät skickar mot skadeinsekter.

 

Så f.r.o.m Juni
Grotid (dagar) 5-15 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 50 cm
Odlingsläge Sol
Odling

I den bästa av världar så vill kål gärna växa i en jord där baljväxter vuxit året före. Då är jorden näringsrik. Men bearbeta jorden före sådd med näringsrik jord och luckra den. Trivs i både sol och halvskugga. Använd fiberduk hela perioden, den skyddar bra mot skadeinsekter. Luckra jorden hela sommaren så vattnet sjunker ner och inte lägger sig på ytan. Gödsla varje vecka med t.ex gräsklipp, kompost. Håll jorden fuktig inte blöt. En lätt frostnatt tål de flesta kålsorterna.

Skörd Skördas när huvudena börjat knyta ihop sig.
Skörd September
Frukt/bärstorlek 1 kg
Näring Kål är rikast på antioxidanter bland grönsaker, dvs vitaminer och och andra ämnen som skyddar mot hjärt-och kärlsjukdomar och cancer.
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kinesisk Salladskål Selection KRAV, fröer - NYHET 2023
Ditt omdöme
Inga frågor