basket search profile

Hällnäs Handelsträdgård

Jordgubbsplantor Sonata Plantor (Ø 6 cm)

Sonata har vita blommor. Bären är stora, goda och ljusare röda. Dessa jordgubbsplantor ger sötsyrliga bär med saftig smak. Medelsen sort med hög hållbarhet. Jordgubbarna har en glansig yta, ljust röd till färgen. Tål både heta dagar som kraftiga regnväder. 

36,00 kr
Utgått för säsongen
10
  • Köp 5 för 33,00 kr /styck och spara 8%
  • Köp 10 för 30,00 kr /styck och spara 17%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Denna jordgubbsplanta ger sötsyrliga bär med saftig smak. Medelsen sort med hög hållbarhet. Bären har en glansig yta, ljust röd till färgen. Sonata är en modern gubbe med gammmaldags smak. Tål både heta dagar som kraftiga regnväder. Jordgubbslantan ger bär redan första året men skörden blir större år två och tre.Tänk chokladdoppade jordgubbar eller en jordgubbssmoothie på youghurt som mellanmål. Skiva jordgubbar och blanda med basilika och lite rörsocker till en fin efterrätt. Jordgubbar i en sommarsallad överraskar gästerna.
Mer Information
Artikelnummer D-603
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Hällnäs Handelsträdgård
Antal frö/kruka stickling
Krukstorlek 6 cm
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Plantvård och plantering Plantera ut jordgubbsplantorna när jorden blivit varm från juni till september. Plantera inte djupare än de stått tidigare. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda jordgubbsplantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut jordgubbarna direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Håll ljust och svalt så länge de är inne. Plantera jordgubbsplantorna i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge I odlingsbänk på friland, på balkongen, på altan eller i växthus.
Odling Om du planterar på friland - välj en plats där det inte planterats jordgubbar på fyra år. Föredrar fuktighetshållande, lucker och näringsrik jord. Tillsätt näring fram till blommorna har bildats. Tips: plocka bort ogräset runt jordgubbsplantorna, de har svårt att hävda sig utan hjälp. Täck gärna jorden med något täckmaterial (halm eller dylikt) för att skydda bären från jord efter ett häftigt regn. Alla älskar jordgubbar, även fåglarna, så täck över jordgubbslandet under skördetiden med ett nylonnät för att få ha bären ifred.
Skörd Skörda allteftersom bären mognar. Godast att äta solmogna eller till efterrätten. Går att frysa in men de tappar formen när det tinar upp. Då passar de perfekt till en underbar smoothie med lime.
Latinskt namn fragaria x ananassa
Planthöjd 25-30 cm
Plantavstånd 30 cm
Näring Mycket C-vitaminer
Skördeklar Sen
Skörd Juli
Odlingsläge Sol
Härdighet Härdig i hela landet på skyddad och väldränerad plats.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Jordgubbsplantor Sonata
Ditt omdöme
Inga frågor