basket search profile

Linzer Delikatesse sättpotatis, sommar, 1kg Sättpotatis

Linzer Delikatesse är en fast men ändå mjäll sättpotatis med delikat smak och päronformade knölar. Odla din egen potatis på friland eller i hink eller kruka på balkong med sättpotatis från Klostra! Årets fritidsodlarpotatis 2012.

Linzer Delikatess är i år behandlad med Imaazalil. Ett svamphämmande ämne som används b.la. på livsmedel som citrusfrukter. Vår grossist Larsviken arbetar aktivt med att välja sorter som inte är behandlade men har gjort ett undantag i år för Linzer. Har du frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig till Larsvikens (info@larsviken.se).

85,00 kr
Slut för säsongen
1
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Februari - Juni

Linzer Delikatesse är en fast men ändå mjäll sättpotatis med delikat smak och päronformade knölar. Den fick utmärkelsen årets fritidsodlarpotatis 2012. Om du förgror sättpotatisen kan du skörda tidigt på säsongen. Den godaste potatisen odlar du själv. Köp din cerfifierade sättpotatis hos Klostra! 

Linzer Delikatess är i år behandlad med Imaazalil. Ett svamphämmande ämne som används b.la. på livsmedel som citrusfrukter. Vår grossist Larsviken arbetar aktivt med att välja sorter som inte är behandlade men har gjort ett undantag i år för Linzer. Har du frågor eller funderingar så är du välkommen att höra av dig till Larsvikens (info@larsviken.se).

Mer Information
Artikelnummer A-016
Vikt 1 kg
Typ Sommar
Ekologisk Nej
Smak Utmärkt smak och konsistens. Deiikatesspotatis.
Bra til Kokpotatis. Lämplig till gratäng, klyftpotatis och salladspotatis
Skalfärg Gul
Köttfärg Gul
Knölform Oval, päronformad
Registreringsår 1975
Kokegenskap Fast
Odling

Potatis gillar soligt läge och lätta och väldränerade jordar. Sätt både tidiga och sena sorter så har du egen potatis under en längre tid.

Förgroning av sättpotatis ger tidigare och större skörd. Börja tre-fyra veckor före utplantering. Lägg sättpotatisarna på brickor eller i äggkartonger i ett ljust rum som helst inte är varmare än 8-15 grader. Förgroningen ger sättpotatisen möjlighet att utveckla groddar. Dessa bör bli 1-1,5 cm och knubbiga. Om du vill ha ännu bättre resultat ska du förgro på jord. Då utvecklar potatisen även rötter som du sedan lossar försiktigt när du ska plantera ut.

Plantera ut när jorden är 7-8 grader. Potatis gillar inte frost så om frosten hotar någon natt ska du skydda med fiberduk eller liknande. Skulle blasten frysa så får du troligen ändå skörd men den kommer senare. Plantera knappt 10 cm djupt.

Kupa upp jord runt plantan två gånger under sommaren för att undvika att potatisen utsätts för sol. Håll jämn fuktighet och gödsla endast sparsamt. Potatis är utsatt för många skadedjur och sjukdomar. Byt odlingsplats varje år och låt inte potatisen återkomma på samma plats förrän om tidigast fyra år. Tidiga sorter hinner du oftast skörda innan de angrips.

Antal veckor till skörd (från förgrodd knöl) 10 till 12 veckor
Skörd Tidig potatis skördar du när den är tillräckigt stor. Sen potatis skördas innan det blir kallt och den ska ha hunnit få ett hårt skal så att den tål vinterförvaring vilket händer två veckor efter att blasten vissnat ner. Skörda i soligt och torrt väder men skydda potatisen från sol.
Latinskt namn Solanum tuberosum
Planteringsdjup 5-8 cm
Plantavstånd 20-35 cm beroende av knölstorlek
Radavstånd 50-70 cm
Näring Mineraler och vitaminer.
Resistens mot bladmögel Medel
Nematodresistens Låg
Skorvresistens Medel
Resistens mot potatiskräfta Resistent
Skriv din egen recension
Du recenserar:Linzer Delikatesse sättpotatis, sommar, 1kg
Ditt omdöme
Inga frågor