basket search profile

Plants of Distinction

Luktärt Prince of Orange, fröer sommarblommor Blomfröer

Något så ovanligt som en luktärta med orange blommor med inslag av rosa. Introducerad av Morse 1928. Inte så lätt att få tag på och mycket väldoftande. Idealisk även för odling i kruka/urna.
55,00 kr
Slut för säsongen
12
Något så ovanligt som en luktärta med orange blommor med inslag av rosa. Från 1928. Inte så lätt att få tag pål Välkommen att köpa fröer till sommarblommor på nätet hos Klostra.
Mer Information
Artikelnummer WN-115
Tillverkningsland Storbritannien
Varumärke Plants of Distinction
Blomfärg (grund) Orange
Fröportion 20
Växthöjd 175 - 200 cm, 200 - 250 cm
Latinskt namn Lathyrus odoratus
Engelskt namn Sweet Pea
Sådd

Förkultivera luktärter inomhus i såjord vid 18-20 grader i april-maj. Ställ ljust och svalt när fröerna grott. Luktärter har känsliga rötter - hantera varsamt vid omskolning. Plantera ut efter avhärdning och efter sista nattfrosten. Toppa luktärtsplantor vid 7-10 cm för mer grenade plantor.

Luktärt kan sås direkt på friland när är jorden blivit uppvärmd

Så gärna luktärter i djupa behållare, ex toalettpappersrullar - det gillar luktärtans rötter. Sätt plantjord längst ner och såjord överst. Vissa väljer att blötlägga luktärtans fröer i 24 h före sådd. 

sådjup 2 cm
Årighet Annuell
Plantavstånd 20 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling Luktärter tycker om värme och föredrar en solig och vindskyddad växtplats. Den kan bli fin även i halvskugga men blommar då lite mindre. De höga luktärterna föredrar djupt grävd jord.Odla i näringsrik jord och toppa plantorna om du vill ha mer grenade plantor.Rensa bort överblommat för längre blomning.
Svårighetsgrad Mellan
Blomning juni, juli, augusti, september
Bra snittblomma Ja
Text på påse Engelska
Förvaring Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Luktärt Prince of Orange, fröer sommarblommor
Ditt omdöme
Inga frågor