basket search profile

Påsklilja Salomé, narcisslökar STORPACK 100 (>50% volymrabatt) Höstlökar storpack

Narciss Salomé har en klassisk form med en bikrona i mild aprikoskrämsfärg. Lämpad för förvildning i svensk klimat. Den förtjänar den prestigefyllda utmärkelsen Award of Garden Merit som Royal Horticultural Society ger till speciellt odlingsvärda växter. Förvildas gärna. Du får 100 stora lökar (16/18).. Beställ dina narcisslökar på nätet hos Klostra!

395,00 kr 795,00 kr
-50%
Slut (inventeras)
3

Narciss Salomé har en klassisk form med en bikrona i mild aprikoskrämsfärg. Lämpad för förvildning i svensk klimat. Den förtjänar den prestigefyllda utmärkelsen Award of Garden Merit som Royal Horticultural Society ger till speciellt odlingsvärda växter. Förvildas gärna. Du får 100 stora lökar (16/18).

Mer information
Artikelnummer T-317-100
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Antal: 100 lökar
Storlek 16/18
Odling Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera dina narcisslökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt lökarna med cirka 10 cm mellanrum och cirka 15 cm djup (små lökar sätter du grundare) eller cirka 1,5 gånger lökens längd. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara måttligt näringsrik men mullrik och väldränerad. De vill stå i sol til halvskugga och växer gärna under buskar och träd. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna narcisserna efter att de blommat ut och ska få vissna ner i lugn och ro. Viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd
Härdighet De flesta narcisser, utom tazetter, är härdiga i stora delar av landet. Detta gäller under för narcisser goda förhållanden. Även mikroklimatet där du odlar spelar roll. Se dig omkring i ditt grannskap för att se vad som trivs.
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Planthöjd 45 cm
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning tidig
Fjärilar, humlor och bin gillar Ja
Rådjurssäker Ja, oftast
Latinskt namn Narcissus Pseudonarcissus
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Påsklilja Salomé, narcisslökar STORPACK 100 (>50% volymrabatt)
Ditt omdöme
Inga frågor