basket search profile

Stjärnnarciss Brackenhurst, narcisslökar - NYHET 2020 Narcisslökar

Stjärnnarciss Brackenhurst är en klassisk storblommig narciss i orangerött och klargult. Oattraktiv för rådjur, hare, kanin.

45,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: Juli - November
Leverans: September - November

Stjärnnarciss Brackenhurst är en klassisk storblommig narciss i orangerött och klargult. Oattraktiv för rådjur, hare, kanin och förvildas gärna i vårt klimat. Du får 5 stora narcisslökar (14/16).

Mer information
Artikelnummer T-319
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Gul
Antal lökar 5
Lökstorlek 14/16
Odling Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera dina narcisslökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt lökarna med cirka 10 cm mellanrum och cirka 15 cm djup (små lökar sätter du grundare) eller cirka 1,5 gånger lökens längd. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara måttligt näringsrik men mullrik och väldränerad. De vill stå i sol til halvskugga och växer gärna under buskar och träd. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna narcisserna efter att de blommat ut och ska få vissna ner i lugn och ro. Viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Sannolikhet för återblomning Hög
Planthöjd 45 cm
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning april/maj
Rådjurssäker Ja, oftast
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Stjärnnarciss Brackenhurst, narcisslökar - NYHET 2020
Ditt omdöme
Inga frågor