basket search profile

Tulpan Artist, grönbandad, tulpanlök - NYHET 2021 Höstlökar

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 43, 2021
  • Vecka 44, 2021
  • Vecka 45, 2021
  • Vecka 46, 2021
  • Vecka 47, 2021
  • Vecka 48, 2021
  • Vecka 49, 2021
  • Vecka 50, 2021

En exotisk och läcker tulpan som har en kombination av laxrosa/aprikos/orange färg. Den gröna strimman längs foderbladet ger en vacker effekt mot de färgsprackande kronbladen. Blommar från maj. Du får 7 stora tulpanlökar.

59,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December

En exotisk och läcker tulpan som har en kombination av laxrosa/aprikos/orange färg. Den gröna strimman längs foderbladet ger en vacker effekt mot de färgsprackande kronbladen. Blommar från maj. Du får 7 stora tulpanlökar. Välkommen att köpa dina vårlökar på nätet hos Klostra.se.

Mer information
Artikelnummer T-507
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Rosa
Antal lökar 7
Lökstorlek 12/+
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Planthöjd 30-35 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från maj i landets södra delar
Tulpangrupp Grönbandad tulpan, Viridifloragruppen
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Artist, grönbandad, tulpanlök - NYHET 2021
Ditt omdöme
Inga frågor