basket search profile

Rödlök Morada de Amposta KRAV, fröer Grönsaksfröer

Rödlök Morada de Amposta är en fin spansk rödlök med bronsrött yttre. Ger kraftiga, söta lökar med goda lagringsegenskaper.

49,00 kr
Slut (inventeras)
2

Rödlök Morada de Amposta är en fin spansk rödlök med bronsrött yttre. Ger kraftiga, söta lökar med goda lagringsegenskaper. Välkommen att köpa dina fröer på nätet hos Klostra.se.

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer Q-221
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Eco Grow
Latinskt namn allium cepa
Fröportion 100 frön
Sådd

Så fröna på 1 cm djup i såjord, vattna och placera i ett läge på ca 20-25 °C. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål och placera i ett soligt läge. När plantorna börjat gro, placeras i ett svalare läge, runt 18 °C med mycket ljus. Efter 4-6 veckor klipp ner dem till ca 6 cm för kraftigare plantor. Placera löken i ett ännu svalare utrymme innan utplantering, max 15 °C, för att löken inte ska svälla i förtid. Utplanteras efter avhärdning i uppvärmd och näringsrik jord. 

Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 7-14 dgr
sådjup 1 cm
Plantavstånd 6-8 cm
Odlingsläge Sol
Odling

Lök trivs i soligt läge och mullrik jord. Luckra upp och gödsla före plantering (lika delar kompost och naturgödsel). Löken behöver kalium men tål inte ett överskott av kväve). Odla gärna i pallkrage eller upphöjd bädd (ca 20 cm) för att öka såväl värme som lufttillförsel. Vattna regelbundet annars är risken att löken får en bitter smak. Lägg på gräsklipp ca 5 cm två gånger under säsongen. Det ger näring och håller jorden fuktig. Håll borta ogräs som stjäl näring från löken. Håll fuktigt och ogräsfritt. Skydda gärna med fiberduk. Den håller kvar fukt (lök vill inte ha torka) och skyddar mot skadedjur. 
Tips; Plantera gärna varannan rad med morrötter för då kan du lurar både lök- och morrotsflugan. Lök kan skördas hela sommaren för färskkonsumtion. 

 

Skörd Skördas i torrväder när blasten börjat lägga sig och förvara på ett torrt och luftigt utrymme.
Skörd Juli
Näring Innehåller C-vitamin och bidrar även till att sänka kolesterolvärdet och hålla blodsockernivåerna på en bra nivå.
Svårighetsgrad Enkel
Ekologisk Ja
KRAV-märkt Ja
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rödlök Morada de Amposta KRAV, fröer
Ditt omdöme
Inga frågor