Integritetspolicy (GDPR)

    Vilka data GDPR gäller för

    Enligt GDPR är begreppet "personuppgifter" väldigt brett och täcker all information som rör en identifierad eller identifierbar person (även kallad "registrerad"). Personuppgifter är allt du kan tänka dig att identifiera en person inom en större grupp. Det inkluderar namn, adress, email, ip-adress, cookies, plats etc. Vi följer allmänna dataskyddsförordningen (GDPR) som hänvisar till Svensk avtalslag och bokföringlag  som ställer högre krav på arkivering för Klostra Handelsträdgård AB som personuppgiftansvarig. All information och avvägningar är tagna utifrån GDPR.se

    Vilka personuppgifter samlar vi in och varför

    Vid förfrågan om service från e-butiken

    Serviceavtal regleras direkt under GDPR

    Vi samlar bara in e-postadresser som personuppgift vid aktivt val från besökaren i e-buitken vid bevakning (MIN BEVAKNING) av vårt sortiment eller om besökaren aktivt vill spara en inköpslista (MIN INKÖPSLISTA) från butiken samt anmälan till vårt nyhetsbrev. Detta finns lagrat så länge avtalstagaren vill detta och kan enkelt överblickas, redigeras och raderas direkt från e-butiken.

    Vid köp från e-butiken

    Vid varje köp upprättas ett nytt konto för varje unik e-postadress och används för att identifiera dig som användare och för att kunna meddela dig om beställning, status, förändringar och fakturering. Inloggning görs med uppgivet mobilnummer om inget annat har valt. Vid en inloggning på detta konto via MINA INKÖP kommer bara en översik av tidigare köp visas utan andra personuppgifter men där en kopia av kompeltt orderbekräftelse kan mailas till aktuell mailadress som kontot är knutet till. 

    Återkommande köp arkiveras på redan registrerat konto (mailadress).

    Avtalslagen, bokföringslagen är reglerade i GDPR och måste följas i första hand och vid köp upprätta och akrivera register internt hos oss som innehåller flera personuppgifter i upp till 7 år.  

    Från sett epostadress och mobilnummer registerar vi förnamn, efternamn, mobilnummer, fakturaadress, leveransadress för att kunna genonföra leverans via post eller ombud, aviseringar via SMS och fakturering. Klostra.se delar behövlig information med DB Schenker och Postnord som står för vår distribution av varor vid köptillfället samt med Klarna som tar hand om betalningslösning för köparen räkning. Klostra.se samlar inte in eller registrerar några personnummer för all kreditprövning går via Klarna som är en helt extern tjänst vi har och som hanterar sitt ansvar mot GDPR helt separat. 

    Utifrån kundens köp görs en intresseavvägning enligt gällande GDPR som kan generera ett urval av våra nyhetsbrev. Avanmälan kan i enlighet med GDPR enkelt göras direkt vid kommunikationen.

    Vi samlar även in IP-adresser på alla besökare för att upptäcka missbruk av systemet, bekämpa missbruk och för loggning men raderas efter 24 månader. 

    Hur länge behandlas data

    Bearbetning av personuppgifter startar när vi skapar ett konto vid köp eller när en besökare önskar ta del av vårt serviceutbud och slutar när man ber oss att ta bort data så länge inte avtalslagen, bokföringslagen kräver något annat.

    Var lagras dina personuppgifter

    De flesta av våra kunder/besökare är från EU, så all data lagras i datacentraler i EU-länder för optimal prestanda.

     Du har rätt att

    • få se all dina data. Du kan kontakta oss på hello@klostra.se och be om en kopia av dina personuppgifter.
    • uppdatera dina data via diektkontakt, konto eller vid varje enskilt köp.

      Tredje part med vilka personuppgifter kan delas och delning sker via en säker, krypterad anslutning.

    Namn

    Data

    Anledning

    Krav

    Live Agent

    email, name 

    Vår kundtjänst utgår från Live Agent som klient. 

    Vid en förfrågan 

    Mandrill

    email, name 

    Vårt bokningssytem skicka meddelande via denna mailklient 

    Vid genomfört köp

    Mail Chimp

    email, name, 

    Våra nyhetsbrev distribueras och hanteras via Mail Chimp 

    Vid genomfört köp eller förfrågan
     

    Cookies

    • Det läggs en cookie för att logga in. Det finns inget sätt att undvika det. Cookies är viktiga för att du ska kunna verifieras.
    • Butiken använder Google Analytics och de ställer in några få cookies på egen hand. Medan denna tjänst övervakar ditt beteende, lovar Google alla uppgifter är anonymiserade.
    • Vi använder LiveAgent för återkopplingstjänster som mail/chat direkt från butiken. Det ställs här även en cookie för att spåra var du befinner dig geografiskt men detta är helt avpersonifierat.
    • Du kan vägra att acceptera cookies genom att aktivera inställningen i din webbläsare, vilket gör att du kan vägra inställningen av cookies. Om du väljer den här inställningen kan du dock inte använda ditt konto.

    Ändringar av denna policy

    Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra policyen genom att meddela denna sida. 

    Vi kommer att arbeta för att se till att din data är säkra. 

    Om du har någon oro över dina personuppgifter som du delade med oss kontakta oss på hello@klostra.se 

     

    Arbetar...

    Varukorgen har uppdaterats.

    Gå till kassan

    Varukorgen har uppdaterats.

    Gå till kassan