basket search profile

Buske Forsythia Freja E, elitplanta - NYHET 2020 Buskplantor

Forsythia Freja är en populär tålig buske som har ett upprätt, brett växtsätt. Har en lång blomningstid med rikligt citrongula blommor på bar kvist. Passar utmärkt i buskage eller fristående som bakgrund till perenner eller lägre buskar. 

85,00 kr
Utgått för säsongen
8
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Forsythia Freja är en hybridforsythia. Den är populär tålig och lättodlad buske som har ett upprätt, brett växtsätt. Har en lång blomningstid med rikligt citrongula blommor på bar kvist. Passar utmärkt i buskage eller fristående som bakgrund till perenner eller lägre buskar. På hösten får busken en vacker vinröd färg i samband med kyla.


 

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

Mer information
Artikelnummer D-969
Tillverkare Elitplantstationen
Grundfärg Gul
Latinskt namn forsythia × intermedia
Krukstorlek 8 cm
Växtzon Zon 3
Växthöjd 200 - 250 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Plantvård och plantering Plantera ut efter avhärdning och sista nattfrost. Avhärdning innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12-15 cm.
Odling Föredrar fuktiga, näringsrika och väldränerade jordar som inte för kalkrika. Gallras med jämna mellanrum för att behålla sin blomrikedom. Ta bort några av de äldsta grenarna varje år så det finns plats för nya skott att utvecklas. Beskär ner till marken.
Blomning april
Marktäckare Nej
Naturlika planteringar Nej
Kravodlad Nej
Ekologisk Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Buske Forsythia Freja E, elitplanta - NYHET 2020
Ditt omdöme