basket search profile

Borlottiböna Lingua di Fuoco Nano, bönplantor Plantor

Denna borlottoböna är en delikatess. Ät de späda baljorna som som brytbönor. När de mognat ätes de som spritböna (även sk kokböna). De har ett spännande utseende - rödfläckiga bönor med matchande baljor.
35,00 kr
Slut för säsongen
1
  • Köp 3 för 30,00 kr /styck och spara 14%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Denna borlottoböna är en delikatess. Ät de späda baljorna som brytbönor. När de mognat ätes de som spritböna (även sk kokböna). De har ett spännande utseende - rödfläckiga bönor med matchande baljor.
Mer information
Artikelnummer D-520
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 2
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Plantvård och plantering Plantera ut när risken för frost är över. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Soligt.
Odling Trivs bäst i väldränerad, mullrik och fuktighetshållande jord i skyddat läge. Vattna rikligt. Odla ev. i växthus i norra Sverige. Rensa ogräs och kupa för stadga. Ge plantorna stöd i form av pinnar, linor, ris, armeringsjärn etc.
Skörd Skördas antingen späda eller när baljorna gulnat och fröna i dem mognat och torkat. Tillagas efter blötläggning och kokning. Om du vill spara - torka inomhus några dagar innan de läggs på burk med lock för vinterförvaring.
Latinskt namn phaseolus vulgaris L.
Planthöjd 200 cm
Plantavstånd Plantavstånd 12 cm, radavstånd 45 cm
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Borlottiböna Lingua di Fuoco Nano, bönplantor
Ditt omdöme