basket search profile

Gräslök Prado, kryddväxt, plantor Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 22, 2021
  • Vecka 24, 2021
Gräslök är en lättodlad flerårig kryddväxt som blommar andra året. Den finaste gräslöken får man om man planterar en ny varje säsong.
35,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Gräslök är en lättodlad flerårig kryddväxt som blommar andra året. Färsk gräslök används i många rätter, framförallt till sill och färskpotatis. Också bra till infrysning.
Mer information
Artikelnummer D-328
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 7
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Flerårig.
Plantvård och plantering Plantera ut gräslöken från april och framåt. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut gräslöken direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera gräslöksplantorna i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Soligt.
Odling Lättodlad. Vattna flitigt och rensa ogräs. Dela plantan vart fjärde år och byt till ny växtplats. Sätt ett genomskinligt kärl över på våren så får du färsk gräslök tidigt.
Skörd Skörda när bladen är ca 10 cm höga. Skär av en bit från marken så bildas nya blad. Skär ner hela tuvan tre gånger per år så får du fräsch gräslök hela säsongen.
Latinskt namn allium schoenoprasum
Plantavstånd Plantavstånd 25 cm.
Odlingsläge Sol
Härdighet Härdig
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gräslök Prado, kryddväxt, plantor
Ditt omdöme