basket search profile

Gurka Charlotte, västeråsgurka, gurkplantor Plantor

Västeråsgurka Charlotte är tidig och rikgivande. Den ger små, goda, mörkgröna gurkor. Odla utomhus eller i växthus. Ät färsk eller inlagd. Köp dina gurkplantor redan nu. Du väljer själv leveransvecka och betalar vid leverans (faktura).
37,00 kr
Slut för säsongen
14
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Västeråsgurka Charlotte är tidig och rikgivande. Den ger små, goda, mörkgröna gurkor. Odla utomhus eller i växthus. Ät färsk eller inlagd. Köp dina gurkplantor redan nu. Du väljer själv leveransvecka och betalar vid leverans (faktura).
Mer information
Artikelnummer D-572
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Växttyp F1-hybrid
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka, ta bort den från plantan, annars finns risk att den torkar ut plantan. När du planterar om ska du sätta ner plantan så att jorden når upp till första bladparet. Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. Ge rikligt med vatten och näring - gurka gör slut på näring snabbt. Håll koll på när rötterna når fram till krukkanten eller botten. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Friland -soligt och skyddat läge. Även växthus.
Odling När du planterar om ska du sätta ner plantan så att jorden når upp till första bladparet. Ge rikligt med vatten och näring - gurka gör slut på näring snabbt. Håll koll på när rötterna når fram till krukkanten eller botten (om du har den i kruka). Plantan mår bra när den är kraftig och mörkt grön. Gurka ska inte pollineras. Den vill ha porös, varm och välgödslad jord. Vattna och gödsla regelbundet. I växthuset binds plantan upp och toppas när den når taket. Om du inte vill toppa så bind och låt hänga.
Skörd Skörda unga plantor efterhand så får du fler frukter och du undviker att gurkorna blir beska.
Latinskt namn cucumis sativus
Plantavstånd Plantavstånd 50 cm.
Skördemängd Riklig
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Juni
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Skriv din egen recension
Du recenserar:Gurka Charlotte, västeråsgurka, gurkplantor
Ditt omdöme