basket search profile

Kryddväxt mynta Chocolate

Chokladmynta är en kryddväxt med små rundade, glänsande, mörkgröna blad som har en tydlig doft av choklad och mint.
29,00 kr
Slut (inventeras)
Mynta är lättodlad. Chokladmynta är en kryddväxt med små rundade, glänsande, mörkgröna blad som har en tydlig doft av choklad och mint. Man kan använda bladen som smaksättning i bakverk, till godis, efterrätter och te eller helt enkelt där man vill ha chokladsmak.
Mer information
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Nej
Årighet Flerårig men skydda den på vintern med granris.
Plantvård och plantering Plantera ut myntan när frostrisken är över. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda myntaplantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut myntan direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Sol och halvskugga
Odling Anspråkslös vad gäller jord men ändå ha jorden väldränerad och inte utarmad på näring. Myntan är invasiv och kan därför planteras i kruka utan botten för att inte breda ut sig allt för mycket (vid frilandsodling).
Skörd Den är flerårig men behöver ett granristäcke under vintern.
Latinskt namn Mentha x piperita `chocolate`
Planthöjd 30-40 cm
Plantavstånd 15 cm.
Skördas f.r.o.m Juli
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kryddväxt mynta Chocolate
Ditt omdöme