basket search profile

Marockansk mynta, kryddväxt, planta Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 22, 2021
  • Vecka 24, 2021
Marockansk mynta är given till drinken Mojito men god även i annat såsom soppor, sallader, såser mm. Som torkad är denna kryddväxt god till te. Köp dina kryddväxter redan nu. Du bestämmer själv vilken vecka du vill ha leverans och betalar inte förrän då (fakturabetalning).
35,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Marockansk mynta är given till drinken Mojito. Mynta är lättodlad och används även i soppor, sallader, såser m.m. Som torkad är den god till te.
Mer information
Artikelnummer D-303
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Flerårig men skydda den med granris under vintern
Plantvård och plantering Plantera ut din mynta när frostrisken är över. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut myntan direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Sol och halvskugga
Odling Anspråkslös vad gäller jord men vill ändå ha jorden väldränerad och inte utarmad på näring. Myntan är invasiv, förutom de brokbladiga, mer känsliga sorterna och kan därför planteras i kruka utan botten för att inte breda ut sig allt för mycket (vid frilandsodling).
Latinskt namn mentha spicata moroccan
Plantavstånd Plantavstånd 20 cm.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Marockansk mynta, kryddväxt, planta
Ditt omdöme