basket search profile

Nätmelon Charentais, melonplantor Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 21, 2021
  • Vecka 22, 2021
  • Vecka 23, 2021
  • Vecka 24, 2021
Nätmelon Charentais ger runda frukter med grönt skal. Fruktköttet är orange, smakrikt, saftigt och sött. Att odla nätmelon kräver värme och fukt. Odla i växthus eller mycket skyddat läge.
35,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Nätmelon Charentais ger runda frukter med grönt skal. Fruktköttet är orange, smakrikt, saftigt och sött. Att odla nätmelon kräver värme och fukt. Odla i växthus eller mycket skyddat läge.
Mer information
Artikelnummer D-588
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med ett tuffare/nytt klimat genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Växthus eller drivbänk.
Odling Toppa sidoskotten efter tre till fem blad. Bind upp eller låt växa liggande på jorden med ex halm som skydd under. Vattna och gödsla rikligt (ex gräsklipp) och låt det inte bli över 30 grader i växthuset. Handpollinera med hjälp av pensel. Ta ståndarmjöl från hanblomma och för till honblomma (som är uppsvälld vid basen). Duscha gärna ofta dock inte när de ska pollineras.
Skörd Skörda när frukten fått sin rätta färg och lossnar lätt/skaftet börjar spricka (sprickorna mindre än 1 cm). Det ska lukta melon!
Latinskt namn cucumis melo
Plantavstånd Plantavstånd 70 cm. Radavstånd 70 cm.
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Nätmelon Charentais, melonplantor
Ditt omdöme