basket search profile

Paprika California wonder, paprikaplantor Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 25, 2021
California wonder är en robust paprikaplanta med röda, välsmakande och saftiga paprikafrukter.
37,00 kr
Tillgänglig för beställning
  • Köp 3 för 33,00 kr /styck och spara 11%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
California wonder är en robust paprikaplanta med röda, välsmakande och saftiga paprikafrukter. Redan tidigt kan du börja skörda gröna paprikor. Denna paprikaplanta tål även något lägre temperaturer och kan odlas både i växthus och utomhus. Paprika California Wonder mår bra av lite stöd.
Mer information
Artikelnummer D-150
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering Vänta med att sätta ut plantan tills nätterna har nått +8 grader. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer paprikaplantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Inomhus ska plantorna stå ljust. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Kruka i växthus eller på solig och skyddad plats.
Odling Håll jorden fuktig och börja gödselvattna efter två, tre veckor. Gallra plantorna så att alla grenar blir solbelysta. I slutet av augusti kan du toppa plantan så att den koncentrerar sig på frukterna i stället för nya grenar. Ta in krukan när höstkylan kommer och ställ i soligt fönster så förlänger du säsongen. Savio behöver stöd.
Skörd Skörda efterhand så stimulerar du växten att utveckla fler blommor. Det går även bra att skörda och äta omogna frukter.
Latinskt namn capsicum annuum
Planthöjd 50-100 cm
Näring Rik på c-vitamin och andra antioxidanter
Skördas f.r.o.m Augusti
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Paprika California wonder, paprikaplantor
Ditt omdöme