basket search profile

Popcornmajs Tom Thumb, majsplantor Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 22, 2021
  • Vecka 24, 2021
Popkornmajs Tom Thumb ger små och täta kolvar med många korn på. Detta är en förbättrad stort av en gammal amerikansk popcornmajs. Plantorna blir bara ca 1 meter höga och bär två klolvar per stam. Kan odlas tätt och även i en större krukor/behållare. Det är en tidig popcornmajs som kan t.o.m mogan utan skydd i södra Sverige.
39,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni

Popkornmajs Tom Ttumb ger små och täta kolvar med många korn på. Detta är en förbättrad stort av en gammal amerikansk popcornmajs. Plantorna blir bara ca 1 meter höga och bär två klolvar per stam. Kan odlas tätt och även i storre kruka/halvtunna. Det är en tidig popcornmajs som kan t.o.m mogan utan skydd i södra Sverige.

Mer information
Artikelnummer D-709
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 5
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering Plantera ut efter sista frost. Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Sol
Odling Odlas bäst i grupper för att underlätta pollineringen. Utvecklas bäst på varmt, skyddat läge. Ge rikligt med gödning och vatten varje vecka. Undvik att vattna direkt på växten för att undvika svampangrepp. Majs kräver värme och trivs tillsammans med bönor, ärter, potatis, gurkväxter, solros och dill, men inte med salladskål och tomater. Majsen har hanblommorna i toppen som en vippa, medan honblommorna sitter i rader på en kolv i bladvecken intill stammen. Plantera fler plantor i en fyrkant för bästa pollinering. Vid dålig pollinering saknas en del korn på kolven och spetsen är helt outvecklad. Håll ogräsfritt tills plantan nått 30 cm. Men hacka grunt - majs har mycket rötter nära ytan. Vattna vid torka och ta helst bort sidoskotten nertill på plantan. De tar en del kraft och försenar och försämrar skörden.
Skörd Skörda när silktrådarna vissnat helt och kolvarna har blivit tjocka och trubbiga och fröna fått en svagt gul färg. Prova att trycka med en nagel på ett korn - den är skördeklar om lite vit, trögflytande, saft kommer fram.
Latinskt namn zea mays
Engelskt namn Sweet Corn
Planthöjd 100 cm
Plantavstånd 10 - 20 cm
Skördemängd 2 st
Frukt/bärstorlek 10 cm
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Augusti
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Popcornmajs Tom Thumb, majsplantor
Ditt omdöme