basket search profile

Sallat Crisp Frillice, salladsplantor Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 21, 2021
  • Vecka 22, 2021
  • Vecka 24, 2021
Sallat, Crisp Frillice beskrivs bäst som en "plockisberg". Den är godare och sötare än isbergssallat och bildar inget huvud.
27,00 kr
Tillgänglig för beställning
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Sallat, Crisp Frillice beskrivs bäst som en "plockisberg". Den är godare och sötare än isbergssallat och bildar inget huvud.
Mer information
Artikelnummer D-405
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 2
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Sallatsplantor gillar inte inomhusklimatet och vill ut direkt till svalka och fukt. Om du är rädd för nattfrost - täck plantorna med fiberduk. Om du ändå väljer att ha dem inomhus ett tag - ställ dina plantor svalt och var flitig med blomsprutan. Detta innebär också att sallat helst odlas vår och höst. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Sätt på samma djup som i tidigare kruka/jordklump. Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge sol eller lätt skugga.
Odling Sallat ska växa snabbt och jämnt och då är en jämn fuktighet viktigt. Sallat är inte så näringskrävande, gödsla en eller ett fåtal gånger under säsongen. Luckra jorden. Plantera plantor med 10 cm avstånd för regelbunden skörd som bladsallat. Sallat går utmärkt att odla mellan högre grönsaker som har en längre odlingsperiod såsom bönor, tomater, paprika osv. Sallat behöver en bra, fukthållande jord fri från ogräs.
Skörd Plocksallat skördas kontinuerligt och så mycket du behöver. Om det blir väldigt varmt kan sallad gå i blom. Skörda då direkt och gärna på morgonen. Förvara sallad i torr plastpåse i kylen.
Latinskt namn lactuca sativa l.
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Maj
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sallat Crisp Frillice, salladsplantor
Ditt omdöme