basket search profile

Tomat Green Zebra, tomatplanta Plantor

Tillgängliga utleveransveckor
  • Vecka 25, 2021
Tomat Green Zebra är en fantastiskt vacker och god, högavkastande salladstomat med en lätt smak av vindruva. Frukten är av mellanstorlek, perfekt klotrund och gulgrön med mörkgröna strimmor. Skalet är mycket tunt. Kravodlad.
39,00 kr
Tillgänglig för beställning
  • Köp 2 för 33,00 kr /styck och spara 15%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Tomat Green Zebra är en fantastiskt vacker och god salladstomat med en lätt smak av vindruva. Frukten är av mellanstorlek, perfekt klotrund och gulgrön med mörkgröna strimmor. Skalet är mycket tunt.
Mer information
Artikelnummer D-117
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering Vänta med att sätta ut tomatplantorna tills nätterna har nått +8 grader. Innan plantorna stannar ute för gott bör de avhärdas. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med klimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda dom genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Sätt plantorna så att de lägsta bladen hamnar precis ovanför markytan för att maximera rotsystemet. Inomhus ska dom stå ljust och svalt gärna 15-18 grader. Slå av eventuellt element under plantorna. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Läge Växthus eller mycket skyddat läge, gärna i kruka.
Odling Luckra jorden och gödselvattna regelbundet. Vattna när jordytan börjat torka men innan den är kruttorr. Tjyva och bind upp.
Skörd Skörda när frukterna fått sin rätta färg men fortfarande är fasta. Förvara i rumstemperatur. När plantan inte längre kan stå ute på hösten tar du in de ljusröda tomaterna och låter mogna. Gröna tomater kan du sylta eller steka i olivolja och citron.
Latinskt namn solanum lycopersicum
Planthöjd 100 cm vid odling på friland och något högre i växthus
Frukt/bärstorlek 110-115 gram
Smak vindruva
Näring Tomat innehåller en grupp ämnen, lykopener, som anses ha betydelse som antioxidanter.
Skördeklar Medeltidig
Skördas f.r.o.m Augusti
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tomat Green Zebra, tomatplanta
Ditt omdöme