basket search profile

Tomat Tumbling Tom Red, buskkörsbärstomat, tomatplantor - perfekt ampeltomat Plantor

Tumbling Tom Red ger mängder av små, röda, söta körsbärstomater under lång tid. En buskkörsbärstomat som är perfekt för ampel. Ekologiska tomatplantor. (kravodlade).
37,00 kr
Slut (inventeras)
  • Köp 3 för 29,00 kr /styck och spara 22%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Tumbling Tom Red är en vacker tomatplanta för amplar och balkonglådor. Den har långa, hängande grenar med mängder av små, röda, söta körsbärstomater under lång tid.
Mer information
Artikelnummer D-103
Tillverkningsland Sverige
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Årighet Ettårig
Plantvård och plantering Vänta med att sätta ut tomatplantorna tills nätterna har nått +8 grader. Innan plantorna stannar ute för gott bör de avhärdas. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med klimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda dom genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Sätt plantorna så att de lägsta bladen hamnar precis ovanför markytan för att maximera rotsystemet. Inomhus ska dom stå ljust och svalt gärna 15-18 grader. Slå av eventuellt element under plantorna. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna.
Läge Ampel, kruka, balkonglåda. Soligt.
Odling Luckra och gödselvattna. Vattna när jordytan börjat torka men innan den är kruttorr.
Skörd Skörda när frukterna fått sin rätta färg men fortfarande är fasta. Förvara i rumstemperatur. När tomatplantan inte längre kan stå ute på hösten tar du in de ljusröda tomaterna och låter mogna. Gröna tomater kan du sylta eller steka i olivolja och citron.
Latinskt namn solanum lycopersicum
Planthöjd 25 cm
Plantavstånd 35-50 cm
Skördemängd Stor
Frukt/bärstorlek 25 gram
Näring Tomat innehåller en grupp ämnen, lykopener, som anses ha betydelse som antioxidanter.
Skördeklar Tidig
Skördas f.r.o.m Juli
Odlingsläge Sol
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tomat Tumbling Tom Red, buskkörsbärstomat, tomatplantor - perfekt ampeltomat
Ditt omdöme