basket search profile

Sailboat, jonkvill-narciss, ekologiska narcisslökar Narcisslökar

Doftande jonkvill-narciss med upp till 6, vackra elfenbensvita blommor per stängel. Trumpeten börjar i gult och mognar i vitt. Vacker tillsammmans med blå pärlhyacint. Ekologiska narcisslökar.
79,00 kr
Utgått för säsongen
8
Beställningsbara: Juli - November
Leverans: September - November
Doftande jonkvill-narciss med upp till 6, vackra elfenbensvita blommor per stängel. Trumpeten börjar i gult och mognar i vitt. Vacker tillsammmans med blå pärlhyacint. Ekologiska narcisslökar. Anses mindre angenäm för rådjur, hare, kanin och sork. Välkommen att köpa narcisser på nätet hos Klostra.se.
Mer information
Artikelnummer T-3057
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Vit (ljus)
Ekologisk Ja
Planthöjd 25 cm
Antal lökar 5
Lökstorlek 12/14
Blomning april
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Odling Sätt inte lökar som visar tecken på mögel eller röta. Plantera dina narcisslökar så tidigt som möjligt på hösten så att de hinner etablera sig innan vintern. Sätt lökarna med cirka 10 cm mellanrum och cirka 15 cm djup (små lökar sätter du grundare) eller cirka 1,5 gånger lökens längd. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Jorden bör vara måttligt näringsrik men mullrik och väldränerad. De vill stå i sol til halvskugga och växer gärna under buskar och träd. Om du sätter dem nära perenner så täcker perennerna narcisserna efter att de blommat ut och ska få vissna ner i lugn och ro. Viktigt att bladen får vissna ner så att näringen går tillbaka till löken. Gödsla med benmjöl varje vår.
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd
Växtzon, perenner C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Rådjurssäker Ja, oftast
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Sailboat, jonkvill-narciss, ekologiska narcisslökar
Ditt omdöme
Inga frågor