basket search profile

Salladslök Apache, fröer (kort bästföredatum sept -23) Grönsaksfröer

Lättodlad salladslök som är mörk lila i färgen. Har en mild smak och ger skörd under lång tid.

19,50 kr 39,00 kr
Slut (inventeras)

Lättodlad salladslök som är mörk lila i färgen. Har en mild smak och ger skörd under lång tid. Äldre plantor ger flaskformade lila lökar. Både lökbasen och de smakrika blasten är ätbara. Överskott kan frysas in. Används bland annat i sallader, kokt eller stekt i grytor och soppor

 

Mer information
Artikelnummer V-144
Tillverkningsland Sverige
Fröportion 400 frön
Sådd Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås upprepade gånger för tillgång hela säsongen. Kan även förkultiveras inomhus i såjord mars-april, om man vill ha stora och tidiga plantor. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Skördas efterhand. Täck med fiberduk.
Så f.r.o.m Mars
Grotid (dagar) 10-20 dgr
sådjup 1-2 cm
Plantavstånd 2 cm mellan plantorna och 20-40 cm mellan raderna.
Odlingsläge Sol
Odling Löken planteras djupt, i individuella hål eller i en ränna och kupas med jord, hö eller liknande några gånger under säsongen. Det stimulerar tillväxtpunkten att flytta sig uppåt och ger en längre vit hals. Trivs i mullrik, gärna kalkhaltig jord. Lök har ett stort näringsbehov, i synnerhet av kväve och kalium och vill ha en djup, mullrik och fuktig jord. Styv lerjord är mindre lämplig, därför att rötterna går djupt ner i marken. Läget för löken ska helst vara varmt och soligt och jorden bör ha ett relativt högt pH-värde. Ovanligt nog trivs den om den får växa i samma jord flera år i rad, så länge inga jordbundna sjukdomar eller lökflugan och malen drabbar den. Lök besväras sällan av insekter och trivs i närheten av morot, selleri, lök och gurkväxter. Men avskyr, som all lök, både ärter och bönor. Sås på friland eller förkultiveras. Kupa plantorna med jord för långa, vita halsar.
Skörd Salladslöken, som är ganska okänslig för frost, skördas långt in på senhösten och är bland det första att skörda på våren. Hela löken dras försiktigt upp så snart den nått ätbar storlek. De tidigast sådda och utplanterade lökarna blir nästan lika tjocka som purjo och kan förvaras på samma sätt. Men de håller sig bäst om de får stå kvar i jorden och det är bara på vintern, då de fryser fast, som man inte kan njuta dessa delikatesser.
Skörd Juli
Växthöjd 30-40 cm
Näring Vitamin C.
Medicinal Det sägs att det finns antiinflammatoriska egenskaper i lök
Svårighetsgrad Enkel
KRAV-märkt Nej
Varumärke Nelson Garden - så året runt - Sara Bäckmo
Skriv din egen recension
Du recenserar:Salladslök Apache, fröer (kort bästföredatum sept -23)
Ditt omdöme
Inga frågor