basket search profile

Bakpotatis

En bra bakpotatis är stor och ofta mjölig. Du kan få fram bra bakpotatis både genom att välja rätt storlek och utseende på din sätta och genom att välja sort. De flesta verkar överens om att välja små sättpotatisar gärna med få ögon (tillväxtpunkter, groddar) och att gärna öka avståndet mellan sättorna. Du kan också dela potatisen så att antalet ögon blir färre. Viktigt då att låta den delade sättpotatisen vila ett par dagar så att snittytan hinner torka lite. 

Sorter som nämns är Asterix, King Edward, Amandine och Sarpo Mira. Ju längre du kan låta potatisen vara kvar i jorden desto bättre. Då kan resistens mot bladmögel vara en viktig faktor. Sarpo Mira har en hög resistens, Amandine och Asterix medel med King Edward har låg resistens. 

Plats Namn Pris

2 artiklar

Visa som Rutnät Listvy
  1. King Edward, sättpotatis, tidig, 3 kg Läs mer
    King Edward sättpotatis, tidig, 1 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis
    59,00 kr
    Förväntas i lager 2022-02
    5
  2. King Edward, sättpotatis, tidig, 3 kg Läs mer
    King Edward sättpotatis, tidig, 3 kg - en smak av smörig kastanj Sättpotatis
    125,00 kr
    Förväntas i lager 2022-02
    4
Plats Namn Pris

2 artiklar

Visa som Rutnät Listvy