basket search profile

Elitplantstationen

Svart mullbär Mulle E, elitplanta - NYHET 2024 Bärbuskar (planta Ø 6 cm)

Är en vacker svenskt sort med ett medelkraftigt brett växtsätt som växer långsamt. Är till en början en buske som med tiden kan bli mellan 7-10 m hög. Får björnbärsliknande svart/röda bär som mognar långsamt med söt och aromisk smak.

155,00 kr
Slut för säsongen
4
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: April - Juni

Är en vacker svenskt sort med ett medelkraftigt brett växtsätt som växer långsamt. Är till en början en buske som med tiden kan bli mellan 7-10 m hög. Får björnbärsliknande svart/röda bär som mognar långsamt med söt och aromisk smak. Trivs i solig väldrenerad växtplats. Äts direkt från busken men går också utmärkt att göra saft eller sylt. 

Certifierad och virusfri planta för svensk klimat uppdriven av Elitplantstationen

 

 

 

 

 

Mer Information
Artikelnummer E-820
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Latinskt namn morus mulle
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Plantvård och plantering Plantera gärna på våren innan blomningen. Mest gynnsam är om jorden är mullrik, väldränerad och har ett pH-värde runt 7 för maximal utveckling. Grundgödsla gärna med kalkhaltig gödsel före planteringen. Marktäck gärna med ett tjockt lager täckbark under hösten för att skydda rötterna de första åren. Klipp bort skadade grenar och gallra ur busken vid behov.
Växtzon Zon 3
Växthöjd 7-9 meter
Plantbredd 1 m
Odlingsläge Sol/halvskugga
Odling

Beskärs genom att klippa bort skadade, korsade och inåtväxande grenar under juli-september (jas-perioden). Mullrik och väldränerad jord. 

Skörd Juli
Skörd Goda bär som kan ätas direkt från busken.
Smak Mild och syrlig smak
Skriv din egen recension
Du recenserar:Svart mullbär Mulle E, elitplanta - NYHET 2024
Ditt omdöme
Inga frågor