basket search profile

Några tips till dig som odlar de färdiga trädgårdarna

Tips & Råd till dig som odlar någon av våra färdiga köksträdgårdar

Nu prunkar trädgårdarna som bäst. Det är en fröjd att se plantorna ta fart men det gör också ogräs och annat levande omkring oss. För att få en sån fin skörd som möjligt så kan man göra en hel del. Vi föreslår följande åtgärder:

Skapa gärna vanan att vandra runt i trädgården varje dag. Titta på bladverk och blommor för att se att allt ser bra ut. Att förekomma eventuell ohyra och annat är det snabbaste sättet att få bort dem. Plocka sniglar eller locka dem med ölhinkar som kan placeras ut i trädgården.

Luckra jorden varje vecka genom att bearbeta den poröst med en hacka eller liknande. På så sätt skapar du en fin jord som möjliggör en gynnsammare miljö för plantorna. De växer helt enkelt bättre.

Gödsla regelbundet med t.ex naturligt guldvatten, nässelvatten eller gräsklipp. Läs gärna om detta under Enkel gödsling.

Vattningen är också viktig. Nu har det regnat mycket i vårt land men snart kommer solen och torkar upp. När man vattnar så är det bättre med en riktig rotblöta istället för ett småvattnande. Rötterna vill få ner vattnet till sig annars börjar de klättra uppåt och då blir plantan svagare och skörden sämre.

Eftersom vi har en sån blöt sommar så växer plantorna iväg, ibland lite för mycket. Jag tänker på tomaterna. I morse klippte jag bort de gröna blad som inte har några blommor. På så sätt kommer solen och ljuset fram till tomaterna och chansen att de blir mogna blir så mycket större. Men jag fortsätter att gödsla, dock lite mindre:)

Tillbaka