basket search profile

Tulpan Tiramisu, Triumphtulpan, tulpanlökar Höstlökar

En vacker tulpan i lila med vita kronbladskanter.  Tulpan Tiramisu blir 35-45 cm. Du får 7 st stora tulpanlökar (12/+).

28,00 kr 55,00 kr
Slut för säsongen
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December

En vacker tulpan i lila med vita kronbladskanter. Tulpan Tiramisu blir 35-45 cm. Du får 7 st stora tulpanlökar (12/+). Välkommen att beställa dina vårlökar på nätet hos Klostra!

Mer information
Artikelnummer T-173
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Lila (violett)
Antal lökar 7 st
Lökstorlek 12/+
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Växtzon, perenner C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Växthöjd 30-40 cm
Planthöjd ca 35 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från maj
Tulpangrupp Triumftulpan
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Tiramisu, Triumphtulpan, tulpanlökar
Ditt omdöme
Inga frågor