basket search profile

Tulpan Little Beauty, syrentulpan, botanisk tulpan - STORPACK 100 (60% rabatt) Höstlökar storpack

Vackra purpurfäagade, väldoftande blommor, Förvildar sig gärna och trivs i t ex stenpartier i varma lägen. Blir ca 10 cm hög Du får 100 stora lökar.

270,00 kr 675,00 kr
Slut för säsongen
1

Vackra purpurfärgade blommor, Förvildar sig gärna och trivs i t ex stenpartier i varma lägen. Blir ca 10 cm hög. Du får 100 stora lökar. Välkommen att handla vårlök på nätet hos Klostra.se.

Mer information
Artikelnummer T-007-100
Blomfärg (grund) Röd
Antal lökar >100 st lökar
Lökstorlek 6/+
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Växtzon, perenner C: Härdig i stora delar av landet på skyddat och väldränerat läge
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Planthöjd 10 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från april
Tulpangrupp Botanisk (vild) tulpan
Latinskt namn tulipa bakeri
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Little Beauty, syrentulpan, botanisk tulpan - STORPACK 100 (60% rabatt)
Ditt omdöme
Inga frågor