basket search profile

Tulpan Orange Toronto, greigiitulpan, botaniska tulpaner, tulpanlökar Höstlökar

En vacker, flerblommig tulpan i blekt orange med tydlig gul mitt. Vacker tillsammans med narcissen Flower Record och Allium triquetrum. Den blir ca 20 cm hög och förvildar sig gärna. Du får 7 st stora tulpanlökar.
39,00 kr
Slut (inventeras)
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
En vacker, flerblommig tulpan i blekt orange med tydlig gul mitt. Vacker tillsammans med narcissen Flower Record och Allium triquetrum. Den blir ca 20 cm hög och förvildar sig gärna. Du får 7 st stora tulpanlökar. Välkommen att köpa vårlök på nätet hos Klostra.se.
Mer information
Artikelnummer T-005
Tillverkningsland Nederländerna
Grundfärg Orange
Antal lökar 7 st lökar
Lökstorlek 12/+
Odling Plantera dina tulpanlökar från september fram till att tjälen går ned i marken. Plantera gärna tidigt på hösten. Blomsterlökar/höstlökar är då i bästa skick och de får gott om tid att etablera sig före vintern. Om du inte kan plantera direkt - öppna påsen samt ställ den svalt och mörkt så löper du mindre risk att få mögel och/eller fukt på blomsterlökarna. Tulpanlökar vill stå i väldränerad jord - annars riskerar de att ruttna. Tillsätt gärna benmjöl så klarar de vinterkylan och kan stå emot svampangrepp bättre. Blodmjöl precis innan blomningen på våren ger en extra näringskick - det ökar också chansen att tulpanen ska bilda en sidolök och därmed blomma även nästa år. Tulpaner som blir höga och resliga bör inte planteras där det är kraftigt vindfång. På utsatta platser väljer man med fördel en lägre tulpan. Gör en grop i jorden och plantera löken med den spetsiga delen uppåt på dubbla djupet i förhållande till lökens höjd. Sätt gärna många lökar ihop för att skapa effekt och fylla rabatten.
Ekologisk Nej
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd. Spets upp.
Växtzon, perenner C: Härdig i större delen av landet på skyddad och väldränerad plats
Härdighet Tulpaner är härdiga i större delen av landet. Härdighet beror mer på sortens egenskaper lökens kvalitet samt dess motståndskraft mot sjukdomar. Om tulpaner återkommer beror det mer på dessa faktorer än på klimatet.
Sannolikhet för återblomning Hög
Växthöjd 10-20 cm
Planthöjd 20 cm
Läge Sol till lätt skugga
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning Från april
Tulpangrupp Påfågelstulpan, Greigiigruppen
Latinskt namn Tulipa gesneriana
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Tulpan Orange Toronto, greigiitulpan, botaniska tulpaner, tulpanlökar
Ditt omdöme
Inga frågor