basket search profile

Viola, blandade färger, plantor. Plantor

Violer kan användas som färgklickar i sallader eller kanderas och gärnera desserter. Ca 3st plantor ligger i varje kruka.
29,00 kr
Slut (inventeras)
  • Köp 3 för 25,00 kr varje och Spara 14%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Violer hör till de växter vi allra först kan plantera ut och är en av de vanligaste vår- och sommarblommorna i svenska trädgårdar. Violer kan användas som färgklickar i sallader eller kanderas och garnera desserter. Man kan frysa in småblommiga violer i iskuber och använda i sommardrinken. Hela blomman är ätlig.
Mer information
Artikelnummer D-450
Antal frö/kruka 1
Krukstorlek 6 cm
Kravodlad Ja
Ekologisk Ja
Plantvård och plantering Utplanteras när frostrisken är över. Låt stå ljust och svalt före utplantering. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Soligt till skuggigt
Latinskt namn Viola tricolor
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm.
Skriv din egen recension
Du recenserar:Viola, blandade färger, plantor.
Ditt omdöme