basket search profile

Beetroot Boldor Vegetable Seeds

A new introduction making Beetroot a popular hot vegetable and long past the pickling only era. Delicious flavour and a very attractive orange-yellow flesh which brightens up the plate as the colour is retained after cooking.

€4.79
Temporarily out of stock
A new introduction making Beetroot a popular hot vegetable and long past the pickling only era. Delicious flavour and a very attractive orange-yellow flesh which brightens up the plate as the colour is retained after cooking.

More Information
SKU WW-327
Country of Manufacture United Kingdom
Manufacturer Plants of Distinction
Scientific name Beta vulgaris
Common name Beet Root
Seeds/packet 100
Germination (days) 7-14
Sowing depth 2 cm
Plantavstånd 5-10 cm
Exposure Full Sun
Cultivation Advice Beetroot are easy to grow and ideal for beginners, beetroot is good for more than pickling! Try roasting baby beetroot and serving with a creamy onion sauce, grating it raw beetroot into salads or mixing cooked chopped beetroot with a little olive oil, salt and garlic for a tasty reminder of Greek holidays. Beetroot is best sown little and often, and harvested when young sweet and tender ideally about the size of a golf ball. You can use the very young leaves in mixed salads too.

Beetroot prefer to be grown in moist, fertile soil in a sunny spot, but will also thrive in raised beds or pots.

Beetroot will grow in any well-drained garden soil but require fertile conditions. Early sowings benefit from protection with horticultural fleece or cloches.

Seed can be sown directly into the soil from April to July. Germination normally takes 7 to 14 days.

Make a 2cm deep trench with the corner of a rake (or a cane will do) and drop in two seeds every 10cm or 4in. Cover, water well and label. Once the seedlings are about an inch tall remove the weakest of each pair to leave one beetroot seedling every 10cm. When the seedlings emerge they may need protection from birds which can clear a crop in days given the opportunity.

Water every 10-14 days in dry spells.
Skörd(x) Skörda innan frosten kommer. Rödbetor växer snabbt. Redan efter 2 månader är det dags att skörda eller när betorna är ca 2-3 cm stora, ungefär som en golfboll. Om man får några rödbetor över så kan man förvara dem under vintern eller lägga in dem. De ska förvaras svalt och fuktigt. Lägg dem i en hink eller låda med fuktig sand i ett svalt rum. De kan, liksom andra rotfrukter, även skivas tunt och torkas, läggas in i ättika eller mjölksyras med exempelvis pepparrot, chili, lök mm.
Ready to Harvest Mid
Harvest June
Näring C-vitaminer och antioxidanter
Care Easy
KRAV marked No
Language on package English
Brand Plants of Distinction
Kort om odling Rödbetor är relativt lätta att odla och perfekt för nybörjare. Sås direkt på friland i soligt läge när jorden blivit uppvärmd minst +8 grader. Använd näringsrik jord, luckra den och vattna innan sådd. Så ca 3 cm mellan fröna på 2 cm djup. Gallra när blasten är ca 5 cm hög och bevara de starkaste. Rödbetor går att använda till mycket. Rosta små rödbetor och servera med någon krämig sås, riv en rå rödbeta i en sallad, eller blanda hackade kokta rödbetor med lite olivolja salt och vitlök! Eller servera med en smörklick!
Height ca 30 cm
Write Your Own Review
You're reviewing:Beetroot Boldor
No Questions