Plants of Distinction
Mizuna Purple Vegetable Seeds
Distinctive purple tinged sharply serrated leaves which intensifies in colour as the plant approaches the cutting stage. Much more delicate than its green cousin and highly palatable.
Distinctive purple tinged sharply serrated leaves which intensifies in colour as the plant approaches the cutting stage. Much more delicate than its green cousin and highly palatable.
SKU | WW-1194 |
---|---|
Country of Manufacture | United Kingdom |
Brand | Plants of Distinction |
Scientific name | Brassica rapa var. japonica |
Common name | Japananese Mustard |
Seeds/packet | 400 |
Sowing depth | 0,5 cm |
Plantavstånd | 5 cm |
Exposure | Full Sun |
Cultivation Advice | Growing your own mixed Salad Leaves will ensure a fresh supply of tender leaves for a fraction of the cost of bagged salads. ‘Cut and Come Again’ varieties are especially good and ensure the longest, steadiest supply of young leaves throughout the growing season, try sowing small batches of seed every two weeks until late August. Growing salad leaves under glass or plastic, allows crops germinate and establish more quickly early in the year and prolongs cropping into autumn and early winter. A coldframe, greenhouse, cloche, poly-tunnel or even fleece protection will help to extend the growing season. Cut and come again leafy salad vegetables are suitable for growing in the open vegetable gardens or in containers. Most salad leaf mixes can be sown between March and October. If you are sowing outside directly into the soil, first prepare the ground and rake it to a fine finish then make shallow trenches about 1.5cm deep, water the trench to moisten the soil then spread the seed thinly along the bottom before lightly covering the seed. Once the seedlings are about 2cm tall, thin them out to give them space to grow, the distance needed will vary depending on varieties being grown. Most salad leaf mixes will be ready for picking 21 days after sowing. Keep plants well watered and harvest the outside leaves regularly to ensure a constant supply. Mature plants can be harvested by pulling up the entire plant before trimming off the stem with a knife. Once plants start to flower, put them in the compost bin as leaves will become bitter. |
Skörd(x) | Skördas i alla stadier, klipp eller skår av så mycket blad du behöver. Skörda helst på morgonen för krispighetens skull. Förvara sallaten i kylskåp i en sluten plastpåse. Senaspfröna används till senapspulver. |
Ready to Harvest | Mid |
Harvest | July |
Plant Height | 10-20 cm |
Care | Easy |
KRAV marked | No |
Language on package | English |
Brand | Plants of Distinction |
Kort om odling | Sås direkt på friland när jorden reder sig. Vattna jorden före sådd och håll fuktigt under grotiden. Sås i omgångar för god tillgång hela sommaren. Kan även förkultiveras inomhus mars-april. Täck sådden med klar plast försedd med lufthål. Utplanteras efter avhärdning när frostrisken är över. Kan även krukodlas. |
Plantvård och plantering | Plantera ut efter sista frost. Täck med fiberduk fiberduk för extra värme och skydd. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm. Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev. |
Height | 10-20 cm |
Storage | Fröer förvaras torrt, mörkt och svalt. |