basket search profile

Kryddtagetes, plantor Plantor (Ø 6 cm)

Kryddtagetes är en vacker, lättodlad och tålig blomma som är vacker för ögat och god att äta. Det är ca 2-3 småplantor i varje jordklump, dela på dem och plantera dem i varsin kruka.
39,00 kr
Utgått ur sortimentet
34
  • Köp 3 för 29,00 kr /styck och spara 26%
Beställningsbara: December - Juni
Leverans: Mars - Juni
Kryddtagetes är en vacker, lättodlad och tålig blomma som är vacker för ögat och god att äta. Både blommor och stjälkar är dekorativa och goda i sallader, dressingar, såser, kryddsmör och till såväl fisk som desserter. Smaken är frisk och citrusliknande.
Mer information
Artikelnummer D-452
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Hällnäs Htg
Antal frö/kruka 5 (odelbar)
Krukstorlek 6 cm
KRAV-märkt Ja
Ekologisk Ja
Plantvård och plantering Utplanteras när frostrisken är över. För de flesta växter rekommenderas sk avhärdning. Det innebär att du gradvis under ungefär en vecka vänjer plantorna med uteklimatet genom att skydda dem mot alltför stark sol, vind och kyla. Om du inte kan, vill eller hinner avhärda så försök skydda plantorna genom att täcka med exempelvis fiberduk. Om du inte planterar ut direkt så ska du plantera om plantorna. Använd en kruka med diameter på ca 12 cm eller en på mitten avklippt mjölkförpackning (ordna dränering genom att sätta lecakulor i botten eller gör hål i hörnen). Om plantan omges av en torvkruka så är det viktigt att torvkrukan helt täcks av jord, annars finns risk att den torkar ut plantan. Plantera i en kvalitetsjord, gärna ekologisk, som innehåller lera som binder gödsel/vatten som senare tillförs, sand så att jorden blir lucker och rötterna får luft och kompost som tillför näring och mikroorganismer. En bra jord gör att du inte behöver tillföra gödsel under de första veckorna. För din vidare odling kommer du att få tips & råd i samband med leverans och via vårt nyhetsbrev.
Läge Soligt.
Skörd Från juni.
Latinskt namn tagetes tenuifolia
Skriv din egen recension
Du recenserar:Kryddtagetes, plantor
Ditt omdöme
Inga frågor