basket search profile

Fraktsätt

Postnord 1.a klassbrev, ej spårbar (25 kr)

Alternativet visas när fraktsättet är möjligt om det väger mindre än 150 gram och värdet understiger 350 kr. För mindre beställningar av framförallt fröer men även någon enstaka annan produkt i butiken som t.ex. pepparrot och mindre antal ramslökar. Enligt Postnord ska frakten ta mellan 2-3 arbetsdagar men av erfarenhet vet vi att det kan ta längre. Över en vecka är inte ovanligt. Eftersom försändelsen ej är spårbar så tar kunden eget ansvar för fraktsättet. Om du vet att post har försvunnit från dig tidigare så undvik detta fraktsätt. Annars är det ett pålitligt fraktsätt även om du har otur och det tar några extra dagar på sig. 

Närmste ombud (mini), spårbart inom Sverige (55 kr)

Med mini så räknas inte paketet i vikt utan i volym och vi kan på så vis erbjuda ett effektivare frakt som passar för vissa av våra produkter. Fraktsättet finns tillgängligt vid beställning av upp till 5 påsar höstlök eller 8 st vitlökar (sättlök) samt vid beställning av frön.

Postnord Varubrev, spårbart inom Sverige (59 kr)

Är spårbar inom Sverige och kommer hem till brevlådan och om det inte passar i brevlådan så hängs det på dörren. Fraktsättet finns tillgängligt vid beställning av upp till 3 påsar höstlök eller 5 st vitlökar (sättlök) kan man välja samt vid beställning av frön. För fröbeställningar med ett värde över 280 kr är detta fraktsättet som erbjuds.

Närmaste ombud, max 20 kg (69 kr) [miljöval]

Vi rekommenderar detta fraktsätt vid köp av levande växter då det är den snabbaste och säkraste formen av transport av levande växter. Här har vi bra kontroll över hela kedjan och vet också ganska exakt hur lång tid det tar.

Transport från lagret sker normalt inom 2-5 dagar. Kunden får ett mail med spårningslänk när Klostra.se beställer transporten. Det skickas sedan ut ett SMS-avisering när paketet kommer fram till ombudet.  Vi ger 100% transportgaranti om kunden anmäler ev. skada senast 48 timmar efter ankomst till ombud (SMS-avisering). Val av ombud utgår från den postadress som kunden uppgivit i beställning om inte kunden själv gått in och gjort ett eget val. Vill man få paketet till annan ort än där man är skriven går det bra genom att uppge ett aktuellt postnummer i fönstret vid Sök ombud. Eftersom paketet går till ombud behöver du inte ha annan postgång eller brevlåda till orten (som t.ex. ett fritidsboende). Ombud tar ej emot paket över 20 kg pga. arbetsmiljöskäl. 

Prioriterad leverans - Ombud, max 20 kg (79 kr)

Transport från lagret sker normalt inom 1-4 dagar. Samma som ovan i stort men med tillägget att paketet går iväg med första möjliga lastbil i aktuell utleveransvecka. Om du som kund är beroende av att paketet måste komma fram i samma vecka som utleveransen så är detta den form av fraktsätt du ska välja. Vi arbetar alltid utifrån att det ska ske i normala fall men kan inte garanteras till 100%. Men för att påkalla ditt behov är detta det fraktsätt som du ska välja.  

Hemleverans UTAN avisering, max 30 kg (109 kr)

Transport från lagret sker normalt inom 3-5 dagar. Du får det hemkört till dörren. Hur budfirman kan hålla så låga priser är för att de gör utkörningen utan kontakt med mottagaren i förväg och lägger paketet utanför dörren. De kan då gå efter eget körschema med andra utkörningar och utan fördröjning som en kontakt med mottagaren annars skulle göra. Men detta ställer större krav på mottagaren som behöver vara hemma och hålla koll på när paketet kommer fram. Det lämnas utanför dörren och mottagare tar risken om det försvinner eller tar skada. 100 % transportgaranti gäller om skada rapporterats in inom 6 timmar efter att paketet lämnat hos mottagaren. Ett e-postmeddelande skickas när transporten bokas med spårningslänk så man kan följa paketet. Paketet får inte väga mer än 30 kg. 

Hemleverans MED avisering, 20-100 kg* (145-445 kr) Maxvikt 100 kg

Transport 4-5 dagar. Du får det hemkört till dörren. Budfirman aviserar lämningen som du ska bekräfta. Denna process tar längre tid och fördröjer leveransen med 1-2 dagar. Rekommenderas ej för köksplantor. Väger beställningen 30,1 kg -100 kg så delas den upp i flera paket. Maxvikt 100 kg. Ska större beställningar göras måste det gå via kundtjänst och frakten offereras separat på hello@klostra.se
1 paket: 20-30 kg* (totalt) 
2 paket: 30-50 kg* (totalt)
3 paket: 30-75 kg* (totalt)
4 paket: 75-100 kg* (totalt)

Tilläggsorder <10 kg (12 kr)

Vill du göra en komplettering (<10 kg) och har en liggande beställning som ska skickas som paket med Schenker kan du använda detta fraktsätt. Det tillkommer en administrativ avgift (12 kr), vid beställning under 100 kr). Komplettering kan göras på allt i butiken förutom köksplantor (D-xxx) och senast göras onsdagen veckan innan planerad utleverans av existerande beställning (se vecka på befintlig orderbekräftelse). Om kompletteringen har en senare leveransvecka än ursprunglig beställning flyttas leveransen till den senaste gemensamma vecka. Om total vikt överstiger 20 kg kommer den skickas som Hemleverans MED avisering. Uppnår kunden ett gemensamt värde av produkterna på 699 kr ger det fri frakt till ombud >20 kg (eller värdet av 69 kr). Systemet kan inte se detta över olika beställningar. Men kunden kan retroaktivt fråga efter kreditering/återbetalning hos kundtjänst. Vid fel: Saknas existerande beställning att samlevereras med annulleras ordern och reservationen upphör. Kunden ombeds göra om beställningen med annat fraktsätt.

Fri frakt: över 699 kr (ombud max 20 kg)

Om du beställer över 699 kr infaller fri frakt till närmaste ombud för 69 kr. Men väger beställning mer än 20 kg behöver man välja annat fraktsätt. Ombud tar inte emot paket över 20 kg. Men du får 69 kr rabatt på Hemleverans UTAN avisering (<30 kg). Men vid Hemleverans MED avisering 1-4 paket (30-100 kg) kan inte fri frakt längre erbjudas.