basket search profile

Fraktsätt


Närmaste ombud, max 20 kg (69 kr) [bäst val]

Transport från lagret 2-5 dagar. Kunden får ett mail med spårningslänk när Klostra.se beställer transporten. Det skickas sedan ut ett SMS-avisering när paketet kommer fram till ombudet. Detta är den snabbaste och säkraste formen av transport av levande växter. Här har vi bra kontroll över hela skedjan och vet ochså ganska exkat hur lång tid det tar. Vi kan därför ge en 100% transportgaranti om kunden anmäler ev. skada senast 48 timmar efter ankomst till ombud (SMS-avisering). Val av ombud utgår från den postadress som kunden uppgivit i beställning om inte kunden själv gått in och gjort ett eget val. Vill man få paketet till annan ort än där man är skriven går det bra genom att uppge ett aktuellt postnummer i fönstret vid Sök ombud. Eftersom paketet går till ombud behöver du inte ha annan postgång eller brevlåda till orten (som t.ex ett fritidsboende). Ombud tar ej emot paket över 20 kg pga arbetsmiljöskäl. 

Prioriterad leverans - Ombud, max 20 kg (79 kr)

Transport från lagret 1-4 dagar. Samma som ovan i stort men med tillägget att paketet går iväg med första möjliga lastbil i aktuell utleveransvecka. Om du som kund är beroende av att paketet måste komma fram i samma vecka som utleveransen så är detta den form av fraktsätt du ska välja. Vi arbetar alltid utifrån att detta ska ske i normalfall men kan inte garnatera detta till 100%. Men för att påkalla ditt behov är det detta fraktsätt som du ska välja.  

Postnord 1.a klassbrev, ej spårbar (19 kr)

Alternativet visas när fraksättet är möjligt. Går för mindre beställningar av framförallt fröer men även någon ensaka annan produkt i butiken som t.ex pepparrot och mindre antal ramslökar. Enligt Postnord ska frakten ta mellan 2-3 arbetsdagar men av erfarenhet vet vi att det kan ta längre. Över en vecka är inte ovanligt. Eftersom försändelsen ej är spårbar så tar kunden eget ansvar för fraktsättet. Om du vet att post har försvunnit från dig tidigare så undik detta fraksätt. Annars är det pålitligt även om du har otur och det tar några extra dagar på sig. Beställning över 350 kr kan inte skickas per brev. 

Hemleverans UTAN avisering, max 30 kg (95 kr) [för riskgrupper]

Transport 3-5 dagar Detta är ett fraktsätt som vi har lagt till för att möta problemen med corona. Tillhör du en riskgrupp kan du boka detta mot ett mindre tillägg på +26 kr. Du får det hemkört till dörren. Hur budfirman kan hålla så låga priser är för att de gör utkörningen utan kontakt med mottagaren i förväg och lägger paketet utanför dörren. De kan då gå efter eget körschema med andra utkörningar och utan fördröjning som en kontakt med mottagaren annars skulle göra. Men detta ställer större krav på mottagaren som behöver vara hemma och hålla koll på när paketet kommer fram. Det lämnas utanför dörren och mottagare tar risken om det försvinner eller tar skada. 100 % transportgaranti gäller om skada rapporterats in inom 6 timmar efter att paketet lämnat hos mottagaren. Ett e-postmeddelande skickas när transporten bokas med spårningslänk så man kan följa paketet. Paketet får inte väga mer än 30 kg. OBS. Bor du i flerbostadshus med portkod måste koden till dörren lämnas till kundtjänst innan paketet skickas.

Hemleverans MED avisering, över 20 kg (165 kr)

Transport 3-5 dagar. Detta är det gamla sättet att lämna paket. Det måste användas när paket väger över 30 kg. Väger beställningen över 30 kg ska det enligt arbetsmiljöverktet köras ut med lastbil med baklift och andra flythjälpmedel. Speditören tar kontakt i förväg och bestämmer tidpunkt för leverans. Om du inte svarar transportören inom 24 h med ett leveranstidpunkt så tar dem ut en lagerhyra på 110 kr/dygn som vi efterdebiterar er.

Samleverans, max 10 kg (12 kr)

Vill du göra en komplettering (<10 kg) och har en liggande beställning som ska skickas som paket med Schenker kan du använda detta fraksätt. Det tillkommer en adminstrativ avgift. Komplettering kan senast göras onsdagen veckan innan planerad utleverans av existerande beställning (se vecka på befintlig orderbekräftelse). Om kompletteringen har en senare leveransvecka än ursprunglig beställning flyttas leveransen till den senaste gemnsamma vecka. Om total vikt överstiger 20 kg kommer den skickas som Hemleverans MED avisering.  Uppnår kunden ett gemensamt värde av produkterna på 699 kr ger det fri frakt till ombud >20 kg (eller värdet av 69 kr). Systemet kan inte se detta över oika beställningar och Klostra.se kan inte ta ansvar för om fri frakt uppkommer. Men kunden kan retroaktivt fråga efter kreditering/återbetalning hos kundtjänst. Vid fel: Saknas existerande beställning att samleverea med annulleras ordern och all reservation upphör.  Kunden ombeds göra om beställningen med annat fraktsätt.

Frifrakt: över 699 kr (ombud max 20 kg)

Om du beställer över 699 kr infaller fri frakt till närmaste ombud för 69 kr. Men väger beställning mer än 20 kg behöver man välja annat fraktsätt. Ombud tar inte enot paket över 20 kg. Men du behåller värdet 69 kr som dras av från annat fraktsätt: Prioriterad leverans (10 kr), Hemleverans UTAN avisering < 30 kg (26 kr), Hemleverans MED avisering > 20 kg (96 kr)