basket search profile

Vitlök Aulxito 60+ obetad - [ålz:ito] Vitlök

Aulxito [ålz:ito] är en mycket tidig sort (1 juli - 15 juli). I Skåne finns exempel på skörd innan midsommar! Vit sort med stora klyftor, som ger hela löken ett attraktivt utseende. Fin smak. 

45,00 kr
Slut (inventeras)
4
  • Köp 3 för 42,00 kr /styck och spara 7%
  • Köp 5 för 39,00 kr /styck och spara 13%
Beställningsbara: Juli - Mars
Leverans: September - Mars

Aulxito är en mycket tidig sort (1 juli - 15 juli). I Skåne finns exempel på skörd innan midsommar! Vit sort med stora klyftor, som ger hela löken ett attraktivt utseende. Fin smak. Ingår i turban-gruppen med förmodligen ett östasiatiskt ursprung. Semi-hardneck och ej flätbar. Mellan till hög kraftig blast. Utvecklar gärna blomstängel och topplök. Rekommenderas att användas inom sex månader om den inte fermenteras eller torkas till pulver. 

Mer Information
Artikelnummer F-132
Tillverkningsland Frankrike
Antal: 1 hel vitlök
Storlek 60+
Klyftor per lök (ca) 8-12
Virustestad Ja
Odling Plantera vitlöken relativt sent på hösten när jorden är runt 10 grader och fyra till sex (4-6) veckort innan tjälen går i jorden. Får du ändå tidiga gröna skott så skydda dem med höstlöv och/eller fiberduk. Kommer kylan tidigt kan du fördröja tjälen också med löv och/eller fibeduk över odlingen. Vitlök vill ha näringsrik och fuktig jord. Sätt sättlöken på ca 5 cm djup med ett plantavstånd på ca 10 cm och radavstånd på 20 cm. Eller sätt löken lite tätare och skörda som primörer. Du kan också stoppa ner sättlöken bland andra växter så hjälper den färdiga vitlöken till med att hålla skadedjur borta. Du kan börja skörda tidigt på sommaren som små primörer utan klyftor eller så väntar du till sensommaren. Du skördar genom att ta upp hela plantan inklusive blast. Häng upp för att torka. Du kan också odla vitlöksblast inomhus i kruka. Den har en mild och härlig vitlökssmak. Stoppa ner två klyftor i en kruka och skörda så länge den skjuter blast.
Ekologisk Nej
Hardneck vs Softneck Hardneck
Flätbar Nej
Sannolikhet för halslök Hög
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd.
Skördeklar Tidig
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm. Radavstånd 20 cm.
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium Sativum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vitlök Aulxito 60+ obetad - [ålz:ito]
Ditt omdöme
Inga frågor