basket search profile

Vitlök Sultop 50+ obetad - härdig och starkväxande Vitlök

Sulttop är en pålitlig sort som är både starkväxande, härdig och ger bra skörd. Tål både köldknäppar och frost. En vacker lök med rosa toner som ger ca 12 klyftor. Klyftorna är lätta att skala och har en stark vitlökssmak. Sultop är en sen sort och vi rekommenderar att odla den tillsammans med någon tidigare sort. 

42,00 kr
Slut (inventeras)
2
  • Köp 3 för 39,00 kr /styck och spara 7%
Beställningsbara: Juli - Mars
Leverans: September - Mars

En pålitlig sort som är både starkväxande, härdig och ger bra skörd. Tål både köldknäppar och frost. En vacker lök med rosa toner som ger ca 12 klyftor. Klyftorna är lätta att skala och har en stark vitlökssmak. Sultop är en sen sort och vi rekommenderar att odla den tillsammans med någon tidigare sort. 

Mer Information
Artikelnummer F-134
Antal: 1 hel vitlök
Storlek 50+
Klyftor per lök (ca) 8-12
Virustestad Ja
Odling Plantera vitlöken relativt sent på hösten när jorden är runt 10 grader och fyra till sex (4-6) veckort innan tjälen går i jorden. Får du ändå tidiga gröna skott så skydda dem med höstlöv och/eller fiberduk. Kommer kylan tidigt kan du fördröja tjälen också med löv och/eller fibeduk över odlingen. Vitlök vill ha näringsrik och fuktig jord. Sätt sättlöken på ca 5 cm djup med ett plantavstånd på ca 10 cm och radavstånd på 20 cm. Eller sätt löken lite tätare och skörda som primörer. Du kan också stoppa ner sättlöken bland andra växter så hjälper den färdiga vitlöken till med att hålla skadedjur borta. Du kan börja skörda tidigt på sommaren som små primörer utan klyftor eller så väntar du till sensommaren. Du skördar genom att ta upp hela plantan inklusive blast. Häng upp för att torka. Du kan också odla vitlöksblast inomhus i kruka. Den har en mild och härlig vitlökssmak. Stoppa ner två klyftor i en kruka och skörda så länge den skjuter blast.
Ekologisk Nej
Hardneck vs Softneck Hardneck
Flätbar Nej
Sannolikhet för halslök Hög
Planteringsdjup 2-3 ggr lökens höjd.
Skördeklar Tidig
Plantavstånd Plantavstånd 10 cm. Radavstånd 20 cm.
Läge Sol
Odlingsläge Sol
Latinskt namn Allium Sativum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Vitlök Sultop 50+ obetad - härdig och starkväxande
Ditt omdöme
Inga frågor