basket search profile

Armenisk pärlhyacint, Muscari Armeniacum EKO blomsterlökar Höstlökar

RHS Award of Garden Merit. This plant/cultivar has been awarded the RHS Award of Garden Merit because it has proved to be reliable in appropriate conditions and a good performing plant. For more information on RHS Award of Garden Merit plants visit .rhs.org.uk/plants

Armenisk pärlhyacint är en blåblommande skönhet i vårträdgården. Humlor och fjärilar gillar blommorna och de är viktiga på våren när nektarrika blommor saknas. De har en svag men ljuvlig doft. Den blir ca 15 cm hög och blommar från april.

55,00 kr
Utgått för säsongen
4
Beställningsbara: Juli - December
Leverans: September - December
Armenisk pärlhyacint är en blåblommande skönhet i vårträdgården. Humlor och fjärilar gillar blommorna och de är viktiga på våren när nektarrika blommor saknas. De har en svag men ljuvlig doft. Den blir ca 15 cm hög och blommar från april. Välkommen att köpa blomsterlökar på nätet hos Klostra.se.
Mer Information
Artikelnummer U-304
Tillverkningsland Nederländerna
Blomfärg (grund) Blå
Antal: 5 lökar
Storlek 7/8
Odling Odla dina pärlhyacinter i mullrik, väldränerad och näringsrik jord. Är jorden lerig och tung så kan du blanda i sand eller smågrus. Blanda gärna i sand eller smågrus som dränering. I framkanten av buskage och under glesa lövträd är en bra plats, även i stenpartier och i kanten på perennrabatter passar de bra. Plantera lökarna tidigt på hösten. Sätt gärna lite benmjöl i planteringsgropen. Trampa jorden runt löken så att jord och lök får kontakt. Gödsla med benmjöl varje vår. Dela stora samlingar vart fjärde år för bättre blomning.
Ekologisk Ja
Växtzon, perenner B: Härdig i hela landet på skyddat och väldränerat läge
Sannolikhet för återblomning Ja, vid goda förutsättningar vad gäller jord och mikroklimat
Plantavstånd 5-10 cm
Växthöjd 10-20 cm
Planthöjd 15 cm
Odlingsläge Sol, Halvskugga
Blomning april
Latinskt namn Muscari Amreniacum
Svårighetsgrad Enkel
Skriv din egen recension
Du recenserar:Armenisk pärlhyacint, Muscari Armeniacum EKO blomsterlökar
Ditt omdöme
Inga frågor