basket search profile

Elitplantstationen

Allåkerbär Sofia, EPS-planta Plantor (Ø ≤8 cm)

Rosa, ljuvligt doftande blommor. De delikata bären kan ätas som de är eller användas till sylt och gelé. ’Sofia’ och ’Beata’ anses vara de mest odlingsvärda.
75,00 kr
Slut för säsongen
Rosa, ljuvligt doftande blommor. Bären kan ätas som de är eller användas till sylt och gelé. Allåkerbäret är en korsning mellan vanligt åkerbär (Rubus arcticus) och alaskaåkerbär (Rubus stellatus). Plantera minst två plantor av olika sorter för att få bär. Utmärkt även som marktäckare.
Mer Information
Artikelnummer E-918
Tillverkningsland Sverige
Tillverkare Elitplantstationen
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Krukstorlek ca 8 cm
Plantvård och plantering Planteras i kalkfri jord.
KRAV-märkt Nej
Ekologisk Nej
Latinskt namn rubus arcticus
Planthöjd 20-30 cm
Odlingsläge Sol/halvskugga
Växtzon Zon 5
Skriv din egen recension
Du recenserar:Allåkerbär Sofia, EPS-planta
Ditt omdöme
Inga frågor