basket search profile

Elitplantstationen

Ros Balsgård Balder, rotäkta rosplanta EPS Rosplantor (Ø 8 cm)

Modern buskros Balsgård Balder är en kraftig buskros som växer tämligen tätt och brett. Höjd 1,5/3m bredd 2m. Den producerar karminröd-purpurröd, medelstora halvfyllda blommor i slutet av juni-höst. Svag doft. Gröna glänsande blad. Sol-halvskugga. Zon 1-6.

115,00 kr
Slut för säsongen

Uppkallad efter Balder, en fornnordisk gud, ('den Gode'), son till Oden och Frigg.
Modern buskros Balsgård Balder är en härdig, kraftig buskros som växer tämligen tätt och brett. Höjd 1,5/3m bredd 2m. Den producerar karminröd-purpurröd, medelstora halvfyllda blommor i slutet av juni-höst. Svag doft. Gröna glänsande blad. Sol-halvskugga. Zon 1-6.
Frisk sort som är motståndskraftig mot svartfläckssjuka och mjöldagg.

Mer Information
Artikelnummer E-832
Tillverkningsland Sverige
Varumärke Elitplantstationen
Blomfärg (grund) Rosa
Krukstorlek ca 8 cm
Om plantan Vi vill göra professionella växter tillgängliga för hobbyodlare. Genom dessa plantor från Elitplantstationen kommer du åt certifierade och virusfria plantor av sorter anpassade för svenskt klimat och odlade i Sverige. Priset är lägre, i gengäld gör du mer av odlingen själv. Plantan kommer som en rot i jord som kan vara i kruka, lindad eller endast jord som hålls ihop av roten. Även om plantan inte ser ut mycket för världen så är det livskraft i roten. Krukstorlek ger en fingervisning om plantans storlek men tänk på att på våren har plantan nyligen väckts ur vintervila och den ser nyvaken ut en bra bit in på våren. Roten är dock full av liv. Om plantans storlek, växtplatsen eller väder så kräver, odla vidare i större kruka innan du planterar ut. Avhärda plantan så att den gradvis vänjer sig vid ett liv utomhus.
Rostyp Busk
Rotäkta Ja
Odling Håll jorden lucker och vattna när det är torrt. Vänta med gödsel till våren, året efter planteringen. Sorten ska i första hand odlas på soliga växtplatser med näringsrik och väldränerad jord. Den utvecklas tillfredsställande även på växtplatser med något sämre odlingsbetingelser. Den ska beskäras och skötas som engångblommande gammaldags buskrosor eller klätterrosor.
Latinskt namn Rosa
Plantbredd ca 200 cm
Planthöjd 150-300 cm
Odlingsläge Sol
Svårighetsgrad Enkel
Doftstyrka Svag
Växtzon Zon 6
Blomning maj-juni
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ros Balsgård Balder, rotäkta rosplanta EPS
Ditt omdöme
Inga frågor