basket search profile

Vinrankor

Vinrankor av typen labruscavin, vitis labrusca, kan, till skillnad från Vitis vinifera, odlas utomhus utan växthus eller uppvärmt rum. De är inte bara härdiga för att vara vinrankor utan också friska. De odlas både som prydnadsväxt och för sina druvor. Druvorna är små och nätta, skalet ganska tjockt och smaken lite vild, vilket vinkännare brukar benämna foxy. 

Labruscavin kallas även för staketdruvor men med en mer korrekt översättning från estniska skulle de hetat trädgårdsdruva. Mot spaljé eller pergola, som den kan klättra på, är det en mycket vacker växt med sina stora, gröna blad och senare på säsongen vackra klasar av vindruvor. 

Vitis rondo är en hybriddruva mellan vitis vinifera och den sibiriska vitis amurensis från vilken den fått sin härdighet. Den har ett kraftfullt växtsätt med frodigt bladverk, vackra höstfärger och tidig och riklig avkastning. 

Alla våra vinrankor från Elitplantstationen är provodlade för svenskt klimat och virusfria. De kommer i en storlek motsvarande en planta i en 8 cm kruka för vidare kultivering. 

Tillbaka upp
Vi kan inte hitta produkter som matchade urvalet.